אני סטודנטית באוניברסיטה העברית, בתחילת השנה הגשתי בקשה למלגה וזאת אושרה. קיבלתי מטעם האוניברסיטה מלגה קטנה ומאוחר יותר בשנה מלגה גדולה יותר. באף אחד מהמקרים לא הותנתה קבלת המלגה בכך שלא אקבל מלגות נוספות.
כמו כן, אני חברה בארגון המציע מלגת קיום נדיבה בתמורה לחברות בו והשקעה של בין 8-12 שעות בשבוע במסגרתו. זאת השנה הראשונה לפעילות בארגון והוא עובד כמובן במקביל לאוניברסיטה.
היום נתבשרתי כי נשללו ממנו שתי המלגות הראשונות לאור חברותי בארגון, כסף שהסתמכתי עליו בכדי לחיות בחודשים הקרובים נשלל ממני חד צדדית לאור החלטה חדשה של האוניברסיטה שהוחלה עלי רטרואקטיבית. האוניברסיטה ידעה מתחילת השנה על חברותי בארגון מאחר וזה דיווח לה, נראה כי רק ברגע שבו הגיעו הדברים לידי מדור המלגות והתשלומים נוצרה בעיה.
נוצר מצב בו שללה ממני האוניברסיטה את המלגה הקודמת, יצרה חוב לתשלום וכך נמנעה מהלעביר לי כסף.
אלו, אם בכלל, ערוצים משפטיים זמינים לי? האם אוכל לתבוע מהאוניברסיטה להחזיר את המלגות ולשקול את זכאותי בעתיד מחדש (גם אם זה אומר שלא אקבל אותם בפעם הבאה, לפחות אוכל להיערך)? שהרי את הכסף שהייתי אמורה לקבל מהם עודני צריכה, המצב לא השתנה.
לו היה באפשרותי לשקול את המלגות אחת מול השניה (לאור העובדה שאחת דורשת ממני מעורבות גדולה והשנייה, הכמעט שווה לה בהיקף, איננה) או כל דבר אחר...
שלום נופר
בהחלט לא נעים.
העובדה כי נשללה ממך זכות רטרואקטיבית בעייתית לכשעצמה. המלצתי לעניין זה הינה כי תפני בכתב אל המדור הרלוונטי באוניברסיטה/הנהלת האוניברסיטה, פרטי את השתלשלות העניינים והדגישי כי מאחר והסתמכת על החוק הקיים פעלת לקבלת המלגות. ביכולתך לבקש את קבלת המלגות לאור העובדות האמורות. באשר לזכאותך בעתיד, נראה כי העובדה שהחוק חל האמור חל, תקשה עליך להתמודד מאחר ולאור הכתוב אינך עומדת בתנאיו.
בהצלחה!
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר