שלום לך,
רציתי לשאול בנושא של שירות לימודים און ליין, שזה בעצם שיעורים פרטיים שמועברים דרך מחשב, שחבר שלי רשם אותי לשם.
בתחילה ביקשתי שישלחו לי הצעת מחיר, והכוונה היתה לכל תנאי ההתקשרות וכו', באתר שלהם לא הופיע תקנון מסודר יש לציין,
בכל אופן שלחו לי למייל ששיעור אחד נסיון יעלה 129 שקלים וחבילה מינימלית תעלה 1200 שקל, כמובן שדיברתי רק על שיעור ניסיון אחד, חבר שלי רשם אותי באמצעות כרטיס האשראי שלו, יום למחרת גיליתי במייל שלי הסכם התקשרות שאף אחד לא אמר לי לגביו ובו רשום שחבר שלי מחוייב אוטומטית לכל החבילה במידה ואני לא נותנת הוראת ביטול אחרי 24 שעות מביצוע שיעור הנסיון, בעוד שאנ י דיברתי עם הנציגה על שיעור 1 בודד נסיון להתרשמות מהשירות המוצע.
התקשרתי לברר ולתת הוראה שלא לחייב בחבילה השלמה אם לא ניתנה הוראה אחרת, ולא ניתנה עד כה. אמרו שלפי התנאים שלהם לא ניתן ושגם להם יש עורכי דין והעבירו את הנושא לטיפול מנהל.
אני מאוכזבת מכל המצב שנוצר והחשק לקחת איזה שהוא שיעור מהם ירד לי,
ביקשתי לבטל את הכל, אז אמרו שבמידה ואבטל, חבר שלי יחוייב בכל מקרה במחיר של 119 שקל עבור דמי רישום ששוים לשיעור הניסיון, בהצעת מחיר שנשלחה לפני היה רשום שמחיר שיעור הניסיון הוא 125 דמי רישום קודמים לחבילה, אבל לא היתה שום חבילה ואת זה הדגשתי בשיחת ההבהרה עם הנציגה, היא טענה שהוסבר לחבר שלי הכל.
לעניות דעתי הם בכלל חייבים לבטל את כל הסיפור בלי בכלל שאלה והיות והחוק החדש יצא אז בכלל, ובלי שום דמי רישום ושירותים שלא ביקשתי.
בנוסף צובטת לי בלב העובדה שלאורך כל הדרך אף אחד לא טרח להגיד לי שזה משהו סטייל "הוט" שממשיך את החיוב אם לא נותנים הוראה אחרת, אבל אני גם יודעת שכמו אתרים אחרים אם אדם מתקשר ואומר מראש שלא מסכים שיתבצע חיוב ללא כל אישורו ואם זה שירות שלא ביקש, אז אסור לחייבו אוטומטית.
מיותר לציין שוב, שלא בחרתי את כל החבילה אלא רק שיעור ניסיון אחד.
מה דעתך בנושא?
תודה רבה רבה מראש.
אשמח לדעת מהי דעתך בנושא.
שלום טליה,
הייתי ממליץ לך לכתוב מכתב , במקרה שאת מתארת, רצוי ע"י עו"ד, ובו לפרט את כל אשר קרה .
על פניו נראה שהתנהלות החברה לא הייתה כנה, באופן עקרוני ואין חכם לאחר מעשה :), תמיד צריך לבדוק טוב את אשר מציעים לנו, את ההתחיבות, רצוי להקליט את השיחה עם הנציג. ולא לרכוש שום שירות / מוצר ובמיוחד לא דרך האינטרנט מבלי שבודקים טוב. בסה"כ מדובר שאנשי מכירות שעובדים ברוב המקרים על עמלות ויעשו כמעט הכל בכדי למכור, ולא כולם ישמרו על כללי האתיקה הבסיסיים.
בהצלחה,
שחר שוורץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר