שלום רב,
חזרו לי מספר הוראות קבע לחברת פלאפון בגין מנוי שברשותי. בתאריך 27 לינואר, מספר ימים טרם תחילת תוקפו של החוק החדש (להתחייבויות ישנות) העבירה פלאפון את הטיפול לעו"ד אשר דורש ממני לשלם 3000 ש"ח בגין קנסות יציאה או לחילופין להתחבר מחדש לחברה ולהתחייב לשנה.
שאלתי היא:
האם מכיוון שהטיפול עבר לעו"ד טרם 1.2 רשאית החברה לקנוס אותי בגין יציאה מתכנית לאחר 1.2 (נכון להיום טרם חתמתי, אך בחוזה ששלחו לי כתוב שפלאפון מוותרת על 3000 קנס יציאה במידה ואחתום לשנה)?
בברכה,
ערב טוב,
עליך לנהל מו"מ עם העו"ד שמיצג את החברה על גובה הסכום שהינך נדרש לשלם.
העובדה שהחברה מוכנה למחול על חוב עבר בתמורה להתחייבות לשנה אינה מהווה התנהלות לא תקינה ויש לבחון את תנאי ההצעה בכפוף לתיקון.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום עו"ד עידית,
העניין הוא שהחוק החדש שמתחיל מ 1.2 מתיר מקסימום קנס של 8% (מממוצע חשבוניות אחרונות) כפול מספר החודשים שנותרו להתחייבות ופלאפון מנסים לחייב אותי בחוזה חדש לשנה בטענה שאם לא אחתום אקנס ב 3000 ש"ח - שזה פי כמה יותר ממה שמאפשר החוק החדש.
לכן אני תוהה האם העובדה שהטיפול עבר לעו"ד טרם כניסת החוק לתוקפו מאפשרת להם לאיים בתביעה על סכום גדול בהרבה?
תודה רבה ושבת שלום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר