לפני חודשיים עשינו אני ובעלי הזמנה של רוב הדברים לתינוק. עגלה, סלקל, דברים קטנים, תיק לעגלה, אמבטיה. לפני ההזמנה הוצע לנו סלקל מסוג מסוים. כאשר הגענו לסגור את ההזמנה המוכר אמר שרוצה לתת לנו סלקל טוב ומשודרג יותר. הסכמנו. בדיעבד התברר כי טעה וכי הסלקל ה"טוב והמשודרג" הוא בעצם היחיד שמתאים לתושבת העגלה. כאשר עשינו את החשבון, נאמר לנו המחיר הכולל ונתבקשנו לשלם מקדמה. שילמנו כ 20% ורק שכאשר בעלי שילם את המקדמה (כי החלטנו להשאיר הכל עד הלידה) הסתבר שהמוכר שכח לחשב את מחיר התיק בחשבון. ציינתי זאת בפני המוכר והוא הוסיף בכתב יד על החשבונית "להוסיף תיק" ואת המחיר. לפני כמה ימים עברתי שוב על החשבונית וההזמנה ושמתי לב שהם לא חישבו מוצר נוסף בשווי 120 ש"ח. הם אפילו לא רשמו אותו בהזמנה. זאת אומרת שעכשיו אנחנו צריכים להוסיף לחשבון עוד 300 ש"ח. התוספת לא היתה בתכנון הכלכלי שלנו. הכל עדיין בחנות, שום דבר לא הוזמן במיוחד. אני מרגישה שרימו אותנו מההתחלה וגם עכשיו כשפניתי אליהם וציינתי את מה ש"נשכח" המוכרת טוענת שהתיק לא היה במלאי - זאת כאשר אני בעצמי מדדתי אותו על גבי ובדקתי שצבעו מתאים לעגלה. אני אמורה ללדת עוד חודש בע"ה ואני רוצה לדעת האם אני יכולה לבטל את העסקה כל עוד הם לא הזמינו את העגלה במיוחד בשבילי. אמנם רשום בתחתית ההזמנה שביטול הזמנה כרוך בדמי ביטול בסך 20% מערך ההזמנה אך אני מרגישה מרומה וקשה לי לסמוך עליהם שהמוצרים יסופקו לי במועד הולדת התינוק ולא יהיו בעיות נוספות. אני לא מבטלת את ההזמנה כי "לא בא לי עליה" אלא בגלל שלא היה גילוי נאות לגבי הסלקל ו"נשכחו" דברים יקרים יחסית בזמן הכנת החשבון.
מה ניתן לעשות, האם אני יכולה לבטל את ההזמנה ללא דמי ביטול ובאיזו טענה?
נ.ב- חשוב לציין שעכשיו אצטרך לעשות סקר שוק מחדש ולבצע את הקניות כאשר הדבר קצת קשה לי בגלל ההריון המתקדם.
תודה מראש על התשובה,
בברכה,
מרינה
שלום מרינה,
שאלתך לא כל כך ברורה לי ,
עברו חודשיים כך שקשה יהיה לבטל , יחד אם זתא אם לא יסופק לך מה שהזמנת הרי שזכותך לבטל ,
אבל את כל הסיפור לגבי כן היה במלאי ולא היה במלאי לא הבנתי,
האם המחלוקת היא רק לגבי מוצר אחד?, האם התערבות מנהל החנות לא יכולה להביא לפיתרון יעיל וצודק ולשביעות רצונך?,
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הזמנתי לפני חודשיים הזמנה של עגלה, סלקל ודברים נוספים לתינוק. קרו 2 דברים: א. כאשר בוצע חשבון ושולמה המקדמה על סכום X לא הוכנסו 2 פריטים בשווי 300 ש"ח. ז"א שכאשר אגיע לחנות לא אקבל אותם אלא אצטרך לשלם עליהם בנוסף (לא היה בתכנון הכלכלי מכיוון ששולמה מקדמה ע"ח כל הסכום וכל המוצרים).
ב. לפני שסגרנו את ההזמנה, הגענו לראות את העגלה, המוכר שהוא בעל הסניף ושותף ברשת אמר כי נותן לנו סלקל מדגם X. הסכמנו. לאחר שהגענו והיינו מוכנים לסגור את העסקה הוא אמר לבעלי שהוא רוצה לתת לו סלקל "טוב יותר" מדגם "חדש יותר". בעלי הסכים כי לא ידענו בוודאות מה ההבדל בין 2 הסלים. בדיעבד הסתבר שהמוכר טעה כאשר הציע את הסלקל הראשון וכי רק סל מסוג אחד (השני, ה"טוב יותר והמשודרג") מתאים מבחינה טכנית לעגלה. אז במקום להגיד כי טעה והוא מתנצל הוא הציג לנו את זה כמשהו יותר טוב ומשודרג. חשוב לי לציין שהסתבר גם כי הסל הזה הוא בין הפחות טובים מבחינת הבטיחות (וגם מהזולים ביותר מה שמראה על איכותו הנמוכה).
כעת אני כמה שבועות לפני הלידה ורוצה לבטל את העסקה כי אני מרגישה שהם רימו אותי, הציגו לי את הדברים לא כמו שהם היו באמת, ואני מפחדת שביום הלידה לא יסופק לי כל הציוד הדרוש לתינוק. זאת הסיבה שאני רוצה לבטל את ההזמנה. חשוב לציין שלא הוזמן בשבילי שום דבר מיוחד וכי כל הדברים נאספו מהמדפים והוכנסו לקרטון עם השם שלי.
שולמה מקדמה כ-20% מהסכום. ברצוני לדעת האם יש לי את הזכות לבטל את ההזמנה חודש לפני שאמורה להיות מסופקת אליי ולקבל את כספי חזרה מבלי לשלם דמי ביטול.
תודה.
שלום מרינה,
למיטב הבנתי את אכן יכולה לבטל את העיסקה , יחד עם זאת כמה שבועות לפני הלידה אולי כדאי לך לנסות להגיע להסדר עם החנות על כל המוצרים שאתם כן אהבתם ובחרתם ולגבי 2 הפריטים שלגביהן יש מחלוקת לא תרכשי אותם בחנות זאת נראה לי שהצעתי מהווה פשרה כלשהיא בין ביטול מלא של העיסקה ואז התרוצצות מחדש לבין קניית 2 מוצרים בודדים בחנות אחרת, הצעתי מהווה למעשה פיתרון win- win.
בהצלחה בלידה ,ובהצלחה בסגירה מול החנות .
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר