שלום, אני סטודנטית ולקראת שנת הלימודים האקדמית רכשתי מחשב נייד מחברת דל מחשבים.
לצערי, לאחר שנת שימוש אחת במחשב, נתגלו בו תקלות שונות ולבסוף הוא שבק חיים לפחות פעם ביום.
במסגרת האחריות, המחשב ניתן לתיקון 6 פעמים, במסגרתן נאלצתי לנסוע הלוך חזור למעבדת השירות, להפסיד ימי לימודים ולהיוותר ללא מחשב, וזאת במהלך תקופת הלימודים ותקופת המבחנים גם כן.
לא סייעו בקשותיי למחשב חלופי ורק לאחר שהחברה הבינה כי אין ביכולתה לתקן את המחשב, הובטח לי מחשב חדש ש"יגיע בין 4-6 שבועות".
בסופו של דבר המחשב החדש הגיע רק לאחר 7 שבועות, כשהחברה מודה בעיכוב.
גם את המחשב החדש נאלצתי למסור לתיקון, לאחר שבועיים בלבד שהוא ברשותי.
אציין שלאורך כל התקופה המענה בשירות הלקוחות היה דל ביותר וכי יש לי הוכחות לשבועות ללא מענה.
האם יש לי עילת תביעה לפיצויים למרות שקיבלתי בסופו של דבר (לאחר 3 חודשים) מחשב חדש? האם אוכל לתבוע עגמת נפש ופגיעה בלימודיי ובאובדן זמני (זאת בנוסף להוצאות הנסיעות שנאצלתי לשלם עבור הטיפול במחשב שארך כארבעה חודשם בסה"כ).
תודה מראש,
שירה
שלום שירה
התנהלות בהחלט מעייפת ומתישה.
לאור הכתוב, ביכולתך לדרוש פיצוי בעבור התנהלות החברה. יחד עם זאת, לרוב בתי המשפט אינם נוהגים לפסוק עבור עוגמת נפש בלבד, וזאת אף לנוכח העובדה שהפגם תוקן וקיבלת מחשב חדש. משכך רצוי לכמת הפסדים כלשהם(הפסד ימי עבודה, נסיעות לחנות וכו' +אסמכתאות לכך) ולצרפם כבסיס לתביעה. המלצתי הינה כי לאחר שתכמתי את ההפסדים ואת הסכומים אותם את מעוניינת לדרוש, בחני האם הגשת תביעה כדאית מבחינה כלכלית(אגרת בית משפט, נסיעות לדיון וכו').
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר