שלום רב,
לפני מפר שבועות ביצעתי הזמנה של שירות מסוים דרך האינטרנט. קיבלתי את השירות והכל היה לשביעות רצוני.
שלשום קיבלתי הודעת דוא"ל פרסומית מהגוף ממנו הזמנתי את השירות.
מאחר ולא היה זכור לי שהתרתי לגוף נותן השירות לשלוח אלי פרסומות, פניתי אל נציגיו בשאלה מדוע שלחו אלי את הפרסומת וכיצד החליטו שמותר להם לעשות זאת.
תשובתם הייתה שמאחר והזנתי את כתובת הדוא"ל שלי בעת ההזמנה, אזי נשלחה אלי הפרסומת. יש לציין כי לא זכור לי שבעת ההזמנה נשאלתי האם אני מעוניין לקבל דברי פרסום מבית העסק וכמו כן נציגיו לא אמרו לי בתשובתם שהצהרתי על כך.
זוהי הפעם הראשונה בה קורה לי דבר כזה עם העסק הנ"ל.
האם אני רשאי לתבוע את החברה בגין הפרת תיקון מס' 40 לחוק התקשורת?
אם כן- כיצד אני עושה זאת?
המון תודה,
איתי
שלום איתי,
ככל הנראה במהלך מילוי טפסי הקניה חתמת על "סימון קטן" שמתיר לחברה לשלוח לך מייל פרסגומי (ספאם).
המלצתי כי תפנה לחברה בכתב ותבקש שיורידו אותך.
סביר להניח שלא תקבל יותר ספאם מהם, במידה ולא יורידו אותך מהרשימה ותמשיך לקבל מילים מאותה חברה הרי שתוכל להגיש כנגכדם תביעה לבית משפט לתביעות קטנות .
בהצלחה, וחג שמח
שחר שוורץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שחר שלום,
תודה על התשובה המהירה והסיוע.
אני כמעט בטוח בוודאות שאני לא התרתי לחברה לשלוח אלי את המכתבים,
ולכן גם התכתבתי עמם על הנושא.
אני יודע שבאפשרותי להסיר את שמי מרשימת התפוצה- אך אני לא מבין מדוע מלכתחילה נשלח אלי מכתב שמעולם לא הסכמתי לקבלו. האם החוק לא נועד למנוע בדיוק מקרים מסוג זה?
למען האמת הייתי מעוניין לתבוע את החברה כאקט הרתעתי, שכן בעיני זו התנהגות לא מקובלת ולא חוקית.
אשמח לשמוע את דעתך האם יש לתביעה סיכוי להתקבל.
שוב תודה,
איתי
שלום איתי,
פנה אליי ( הפרטים מופיעים באתר) ונבדוק ביחד האם כדאי לתבוע.
באופן עקרוני אתה צודק אבל החברות מנסות את "שיטת מצליח "
חג שמח
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר