שלום רב
לפני מספר חודשים ביטלתי את כרטיס האשראי שעימו שילמתי לחברת פלאפון,והצטבר חוב מסויים. לפני מספר ימים קיבלתי שיחת טלפון שבה התריעו בפני על תשלום החוב לפני פנייה לערכאות משפטיות נגדי.
כשהתקשרתי לברר לגבי החובה בהמצאת אמצעי תשלום חדש,הנציגה במוקד הכספים התנהגה בבריונות ואיימה שאם לא אמציא אמצעי תשלום חדש העניין יעבור לטיפול עורך דין גם אם אשלם את החוב,כשהתקשרתי מספר שעות לאחר מכן והגעתי למוקד שימור לקוחות, שאלתי את הנציגה אם הדבר נכון.הנציגה ביקשה שאמתין ואחרי מספר דקות ענתה ואמרה שהיא ביררה עם המנהל שלה,ולדבריו אין חובה בהמצאת אמצעי תשלום חדש,ושלאחר שאשלם את החוב שאשלח את החשבונית בפקס ויפתחו את הקו לשיחות יוצאות.ושגם אם לא אגדיר אמצעי תשלום תקין העניין לא יגיע לטיפול משפטי.
לאחר ששילמתי את החוב שלחתי את הקבלה והתקשרתי כדי להסדיר את העניין.3 נציגות ומנהלת שעימן שוחחתי טוענות בתוקף שללא אמצעי תשלום תקף העניין יגיע לטיפול עורך דין וסירבו לפתוח את הקו מחדש.מבחינתן נציגת השימור שעימה שוחחתי טעתה ואחת הנציגות ששוחחה עם המנהל שלה חזרה(עם גישה רגועה יותר) ועם תשובה שמדובר ב"טעות אנוש" ונוהלי החברה (שמיועדים בכלל לעובדי חברה בלבד) אומרים שאין אפשרות לעשות מה שאני מבקש.
כששאלתי למה כשביתי שיחקה עם הסלולרי שלי ובטעות גלשה באינטרנט חייבו אותי לשלם 200 שקל על הגלישה למרות שמדובר בטעות אנוש לא קיבלתי תשובה.
מבחינת חברת פלאפון העובדה שנציגה הבטיחה דבר מסויים לאחר שווידאה אותו עם המנהל שלה לא תקפה.הנציגות חזרו ואמרו שמה שהיה לא מעניין אותן ומה שהן אומרות הוא מה שקובע
כל השיחות התאפיינו באווירת זלזול וכל אימת ש"התווכחתי" הן ענו בטוב טוב תקשיב לי מתנשא ובוטה.כשטענתי שאפנה לעורך דין ולעיתונות ואתלונן על ההונאות והגישה המגעילה הנציגות ענו בנימה ובמילים מזלזלות ומנפנפות.
לפי הבנתי ברגע שנציג החברה מזדהה בתור נציג החברה שבה הוא עובד דבריו נחשבים כאילו מנכ"ל החברה עצמו אמר אותם
האם מותר לנציגות האחרות לבטל את דבריה של הנציגה שהבטיחה דברים מסויימים?
והאם מותר לחברת פלאפון לבטל את העסקה עימי בגלל שאין לי אמצעי תשלום תקין ולמרות ששילמתי את כל חובי לחברה (כרגע קיימת רק יתרת תשלום בגין המכשירים שברשותי)?
אשמח לתגובתכם המהירה
בתודה מראש
גיא
בעבר כשלא היה לי אמצעי תשלום איפשרו לי לשלם בספחים ולא עשו לי בעיות למרות שמספר פעמים לא שילמתי בזמן והחוב היה לפני הגעה לטיפול עורך דין (כמו במקרה המדובר)
התירוץ של הנציגות הפעם היה שהדבר לא יכול להתאפשר מכיוון שהחוב היה לפני טיפול משפטי ושאם הייתי משלם לפני שבוע לא היו עושים לי בעיות
שלום גיא, אכן החברה רשאית להחליט שללא אמצעי תשלום תקין במערכת אין היא נותנת שירות, יחד עם זאת חובה על החברה לכבד את מה שאמרה הנציגה ואם היא טעתה זו למעשה בעיה של החברה. הקושי מבחינתך יהיה להוכיח שהיא אכן אמרה מה שאמרה מאחר וסביר להניח שלא הקלטת אותה.
בהצלחה, שחר שוורץ , עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הם טוענים שבסיכום שיחה עם הנציגה לא כתוב שהיא הסבירה שאין חובה לתת אמצעי תשלום ורוב השיחה נסובה סביב הנושא הנ"ל.
לדעתי הם משקרים במצח נחושה,השאלה היא האם קיימת דרך שבה אפשר לחייב את פלאפון להעביר אלי עותק מהקלטת השיחה המדוברת או לפחות להשמיע לי אותה?
אם יש דרך משפטית כלשהי כולל להגיש תביעה אני מוכן ללכת עד הסוף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר