שלום רב,
ברצוני לבדוק את סיכויי ההצלחה של תביעה בתביעות קטנות. להלן פרטי המקרה. אשמח לקבל תשובה לגבי סיכויי ההצלחה.
אשמח אף לשלם עבור עריכת כתב התביעה, בתנאי שהתשלום הינו פרופורציונאלי לסכום התביעה...
לפני מספר חודשים הזמנתי טאפטים בחנות, ושילמתי סכום מלא - כ-1600 ש"ח. זה היה ביום שישי. ביום ראשון העוקב יצרתי קשר עם החנות וביקשתי לבטל את ההזמנה. החנות לא מוכנה. ברצוני לתבוע את ההחזר.
מה שעומד לצידי הוא שעד כמה שאני מבין חוק הגנת הצרכן 2010 לצידי. אף אחד מהתנאים המונעים ביטול עסקה לא התקיים. יש לשים לב שהביטול בוצע יום עסקים אחד אחרי ההזמנה, ושעד היום בעצם לא אספתי את המוצרים - הם עדיין בחנות.
משיחות והתכתבות עם החנות נראה שמה שהם יטענו זה שני דברים. ראשית, מדובר בהזמנה מחו"ל (גרמניה). שנית, בטופס ההזמנה עצמו עליו חתמתי כתוב שלא ניתן לבטל את ההזמנה.
אבל - בחנות עצמה לא היה כל שלט, כמתחייב מחוק הגנת הצרכן, לפיו לא ניתן לבטל ההזמנה. בנוסף, אף אחד בחנות לא הסב את תשומת ליבי לסעיף יוצא דופן זה בטופס ההזמנה. לפיכך, לא נראה לי שהוא חוקי.
לגבי העובדה שההזמנה מחו"ל - לא נראה לי שזה שייך, לא מצאתי שום התייחסות לזה בחוק הגנת הצרכן 2010.
יתכן שהחנות תנסה לטעון שזו הזמנה מיוחדת לפי מידות ודגם שאני בחרתי, אבל זה לא נכון: מדובר בגלילי טאפט בגודל סטנדרטי, והדגם נבחר מקטלוג של החנות (כלומר לא ייצור ספציפי אלי).
מה דעת כבוד עורך הדין? מה סיכויי ההצלחה של תביעה כזו? האם יש בסיס לטענות החנות?
תודה ובברכה,
בהחלט אירוע מתמשך ומתסכל
קיימים מספר רבדים לאור הכתוב. במישור הצרכני, העובדה שלא היה כל שלט העוסק בנושא החזרת המוצרים מהווה הפרה של החוק. עולה השאלה האם נציג החנות הביא לך את ההסכם לבחינה או שלא קראת את ההסכם במעמד החתימה. במידה וקראת אז תתקשה להוכיח כי צדק הביטול עימך, אולם במידה ולא ניתן לך ההסכם או לחילופין לא זכית לבחון אותו אזי נראה כי קיימת זכות לביטול העסקה.
הנושאים שהועלו על ידי החנות בדבר ההזמנה מחו"ל וכו' אינם רלוונטים. במישור החוזי, עולה השאלה מדוע רצית לבטל את ההסכם, במידה ורצונך נבע מהטעיית המוכר באשר למאפייני המוצר אזי נראה כי ביכולתך לדרוש ביטול עסקה לאור חוק החוזים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר