לפני כחודש וחצי, קניתי רכב מחברת השכרה ידועה. לאחר הקנייה התבררו לי פגמים משמעותיים ברכב שלא נאמרו לי קודם הקנייה ואף הוכחשו כאשר שאלתי עליהם.
בנוסף, בטופס גילוי נאות שנמסר לי כנדרש בחוק, לא מצויין שהרכב עבר תאונה, והטופס אף נמסר לי לאחר החתימה על החוזה ולא לפני כן כנדרש בחוק.
שאלתי: האם עלי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות? הרי הקנס בגין עבירה כזו הוא למעלה מ31,900 ש"ח? גם שווי העסקה עצמה הוא מעל לסכום שמטופל בתביעות קטנות? ומה סכום הפיצוי ששופט יכול לפסוק על אי גילוי נאות, במידה והחוק פוסק שזה פי שבעה מחוק העונשין תשל"ז? (חוק מכירת רכב משומש, עונשין)
שלום אורטל
לכאורה בהחלט פעולות בלי חוקיות.
העובדה שהוטעת במעמד החתימה מעניקה לך זכות ברורה ומוצקה.השאלה העולה מה ברצונך לעשות האם את מעוניינת בביטול עסקה והחזרת הכסף או רק בפיצויים? בכל מקרה ובהתאם לאמור נראה כי הפורום הראוי לידון בזכויותיך הינו בית משפט השלום. המלצתי הינה כי תפני לסיוע משפטי בכדי לברר את זכויותיך לעומקן בטרם הגשת תביעה מטעמך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
