שלום רב,
לפני כחודשיים קנינו מיטה בחנות של רהיטי עין חרוד בצ'ק פוסט. בשבוע שעבר הגיעה המיטה אך מעקה הבטיחות שלה, שהוא פריט חיוני למיטה של ילדה בת 2.5, פגום. פנינו לרהיטי עין חרוד בבקשה לתקן את הפגם, ואז הסתבר שעין חרוד פשטו את הרגל אך החנות ממשיכה להשתמש בשמם (בשלט שבכניסה לחנות, על החשבוניות ועל הברושורים), ולייצר את המוצרים שלהם על ידי נגר אחר. ביקשנו מהחנות לתקן את הפגם ונאמר לנו שהוא יתוקן אבל לא ברור מתי זה יקרה. שאלותי:
1. האם אני יכולה לדרוש ביטול חלק מהתשלומים שעוד לא ירדו מכרטיס האשראי? לפחות עד שהפגם יתוקן?
2. האם אני יכולה לתבוע פיצוי כספי מהחנות? הרי שילמתי מחיר גבוה (2,500 שקלים!) כי חשבתי שאני קונה מוצר של עין חרוד!
שלום נעמה.
לאור הכתוב, בהחלט נשמע כהטעיית ציבור הרוכשים.
איני ממליץ על ביטול חד צדדי של האשראי מאחר וצעד שכזה יכול לגרום להגשת תביעה כנגדכם בגין הפרת הסכם.
המלצתי הינה כי תפנו לייעוץ משפטי בכדי להגיש תביעה קטנה כנגד החנות בגין הטעייה וכן ביטול עסקה או אכיפתה עקב הפגם המשמעותי במעקה ובמקביל להגיש בקשה מבית המשפט לסעד של הקפאת תשלום.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר