לאחרונה התבר לי בשיחה מקרית עם נציג, כי על פי רישומי נטוויז'ן נרשמתי לתוכנית גלישה בהתחייבות ל 12 חודשים. אחרי מאמצים רבים מצידי הם האזינו לשיחה ואח"כ הודו כי אכן "הייתה טעות" וכי לא התחייבתי לשום תוכנית. עם זאת, למרות בקשות חוזרות מצידי ושיחות עם מחלקת תלונות הציבור, נטוויז'ן טרם ניתקה אותי מהתוכנית אליה רשמה אותי בכחש (הם כן הציעו גלישה ב5 מגה ב 20 ש"ח לחודש, אך עמדתי בתוקף על רצוני להתנתק).
אם אחרי שליחת פקס המציין את רצוני להתנתק הם בכל זאת לא מנתקים אותי וממשיכים לחייב אותי, האם זה חוקי לבטל את ההרשאה לתשלום בכרטיס האשראי? ואם כן, אחרי הביטול האם עדיף לתבוע אותם מיד או לחכות ולראות תחילה אם הם פונים להוצל"פ? האם יש ביכולתם להטיל עיקול מבלי לעבור דרך בימ"ש?
שלום גיא
לאור הכתוב, הינך בהחלט צודק. המלצתי הינה כי אל תבטל את הוראת הקבע מאחר והחברה תטען מיידית שהפרת הסכם חד צדדית בכך שהפסקת את הוראת הקבע וזאת על אף שהינך צודק בפעולותך זו. פעולה זו יכולה לפגום בטענותיך. המלצתי הינה שלא תבטל את הוראת הקבע ותגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כנגד החברה.
בנוגע לשאלתך בתחום ההוצל"פ- החברה אינה יכולה להטיל עיקול מבלי לקיים את דרישות החוק(שליחת כתב תביעה- אפשרותך להגיש התנגדות וכו'ׂ)
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
מעניין אם ניתן גם להתלונן במשטרה על עניין כזה - הרי מה כבר ההבדל בין משיכת כסף מכרטיס האשראי שלי ללא היתר מצד גנבי כרטיסי אשראי, ובין משיכה ללא היתר בעקבות זה שנתתי להם מספר כרטיס אשראי לצורך אחר?
אינני משפטן או עורך דין, אבל אם מישהו יעזר במכתב שמופיע למטה על אחריותו שיהיה לו לבריאות. הנה מכתב ששלחתי לנטוויז'ן שלשום (ללא תשובה בינתיים למרבה הצער). אשמח אם אחרים יחלקו גם הם מניסיונם:
הנדון: דרישה סופית לניתוק ופיצוי לפני נקיטת צעדים משפטיים
בשיחה טלפונית מקרית עם נציגכם שהתקיימה בתאריך 6/7/2011 נאמר לי כי על פי רישומכם הסכמתי בתאריך 24/5/2011 לשלם על חבילת גלישה בהתחייבות ל 12 חודשים. זאת למרות שבאף שיחה שכזו (וגם בשום אופן או צורה אחרים) לא הסכמתי לשנות או להוסיף דבר על שום הסכם או חבילה שקשורים אליכם. משנודע לי על הרישום השקרי בקשר להסכמתי לחבילת גלישה בהתחייבות הבעתי תרעומת בפני נציגתכם ותבעתי לבטל את הרישום ואת החבילה, ולפצותי על הכסף שגביתם ממני ללא רשות.
אחרי מאמצים רבים מצידי, בשיחה עם נציגה בשם אולי (אולגה) בתאריך 17/7, הכרתם בכך שרישומי לתכנית היה ללא שום בקשה או הסכמה מצידי. בשיחה זו הובטח לי שתנתקו אותי באופן רטקואקטיבי מהתאריך שבו צירפתם אותי באופן שקרי לתוכנית. חזרתי על דרישתי בשיחה שיזמתם עם נציגה בשם אפרת ב 18/7, שגם הבטיחה לי שתשלחו לי פקס בו אתם מודיעים על הניתוק ומצהירים על כך שאין לכם שום טענות אלי ושום דרישות כספיות או אחרות. למרות זאת, טרם קיבלתי פקס ממכם, לא ביטלתם את התכנית אליה רשמתם אותי ללא רשות, ולא זיכיתם אותי על הכספים שמשכתם מכרטיס האשראי שלי ללא רשות.
זו הודעה אחרונה מצידי: אם לא יבוצע ניתוק בתוך שלושה ימי עסקים, כולל שליחת פקס כמוזכר לעיל וזיכוי כספי על חיובים ללא רשות, אנקוט צעדים משפטיים ו/או אחרים ככל שאראה לנכון. כמו כן, עקב אכזבותי הרבות מהבטחות טלפוניות מצידכם שלא התממשו (ושיחות הרשומות אצליכם באופן שקרי, כמו זו שבה טענתם שהסכמתי להתחייב לתוכנית), מעתה כל תקשורת ביני ובינכם תתקיים בכתב. תוכלו ליצור איתי קשר בפקס במספר שבראש המכתב, או בדואר רשום.
בברכה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר