שכרתי מוצר לגלישה סלולרית בחו"ל שפשוט לא עבד בכלל והחברה מודה בזה בכתב והחזירה לי את התשלום מבלי להציע פיצוי. דרשתי בכתב את החזר ההוצאות שנגרמו לי (טלפונים אליהם רכישת גישה אלטרנטיבית לאינטרנט בחו"ל ועוד שיחות עקב חוסר זמינותי) + פיצוי על עוגמת נפש. לא הסכימו לשלם שקל.
אני מתכוון להגיש תביעה קטנה כנגדם -
א. האם אוכל לדרוש פיצוי אך ורק על מה שאוכל להציג קבלה לגביו או שיש מקום לפרט עוד הוצאות שהיו שאין לי לגביהם ראיות ? (לא בהגזמה כמובן)
ב. בהנחה שעלות המכשיר כ-400 ש"ח, וחוסר יכולת להתחבר לרשת גורם לעוגמת נפש, נזקים עקיפים ופגיעה משמעותית בנסיעה לחו"ל - כמה הגיוני לדרוש כפיצוי על עוגמת נפש ?
ג. הוצאות משפט - איך אני אמור לחשב/להחליט כמה לדרוש?
תודה רבה ובהצלחה לכולם!
שלום רונן ,
בתביעה צריך להציג ראיות (קבלות , מכתבים, הקלטות, וכיוצ) , כמו כן בהחלט ניתן לתבוע נזקים עקיפים בהנחה והשופט ישתכנע שזה היה הכרחי , לא מוגזם מידי ולא ציני.
הוצאות משפט אתה רק מבקש ללא ציון הסכום והשופט מחליט אם לאשר הוצאות משפט ואם כן מהו הסכום .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר