בנק ומוסד ממשלתי דורשים בניגוד לחוזה הלוואה ונהלים להחזיר מענק מוחלט כדי שאוכל להיות זכאי לסיוע בשכר דירה. הסכום פחות מ- 30000 ש"ח. האם אני יכול לתבוע בבית משפט לתעיות קטנות את המוסד והבנק- לבקש צו "עשה" שיורה לגופים אלה להסיר את הדרישת החזרת הסכום הנ"ל?
בר שלום,
רב הנסתר על הגלוי בשאלתך ואיני מצליחה להבין את שאלתך.
אם הדרישות מנוגדות להסכם חתום שיש לך עימם אזי יש לך עילה להגיש תביעה לביהמ"ש בגין הפרת הסכם ודרישה לאכיפתו.
אני מזמינה אוצך להבהיר את שאלתך על מנת שאוכל לתת לך מענה מכוון יותר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לרכישת דירה לפני 15 שנה אוחדו הלוואות זכאות של 2 משפחות. היום אחת מהן (אישה מבוגרת) רוצה לגור לבד ומבקשת סיוע ממשלתי בשכר דירה. לפי נוהל "פירוק זכאויות" של משרד הבינוי רשום שכדי להכיר בה כחסרת דירה יש להחזיר מענקים מותנים כאשר אצלה אחרי 15 שנה מענק הפך למענק מוחלט (על פי חוזה הלוואה סעיף 11 א)ועדיין בנק בניגוד לנוהל דורש להחזירו (יחד עם משרד). זה הפרה של חוזה ונוהל שמשרד בעצמו כתב לפני 15 שנה. העניין די דחוף ואני שוקל להגיש תביעה קטנה ולא בבית משפט רגיל. האם אני יכול במקרה זה להגיש תביעה קטנה ומה לתבוע?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר