סגרנו הזמנה בחב' דור מטבחים מראשל"צ ב-13.12.11 בשעות הערב.
שילמנו מקדמה על סך 300 ש"ח. לא קראתי את התנאים שהיו רשומים מאחורי הדף, עקב לחץ הזמן היה מאוחר שצויין שם: על ביטול הזמנה הלקוח יחוייב ב-17% מסכום ההזמנה.
ברצוני לציין שלא קיבלנו תוכניות, מדידות עוד לא נעשו מלבד ביצוע הזמנה בבית העסק ולחיצת ידיים.
במעמד סגירת העסקה התלבטנו ולא היינו שלמים עם הדברים שהוצעו לנו אך עקב הלחץ מצידם שנשארו באופן מיוחד בשבילנו נכנענו.
למחרת ב-14.12.11 בשעות הצהריים הודעתי להם טלפונית על ביטול ההזמנה ובעל העסק אמר: שאם הייתי חזיר הייתי גובה מכם 17% עבור הביטול תחזירו לי את ההזמנה וזהו. אני צייתי שאנו מוכנים לוותר על המקדה ששולמה בסך 300 ש"ח.
ב-15.12.11 בשעה 08:50 התקשרתי להודיע להם ששלחתי את ההזמנה ע"י בן משפחה כדי להחזיר כפי שביקש. אך הפעם בעל העסק אמר שאת יכולה להחזיר את ההזמנה אך נתראה בבית המשפט ובימים הקרובים תקבלי מכתב מעו"ד.
מה עלינו לעשות? לא רוצים להגיע לבית המשפט.
איפה חוק הגנת הצרכן?
מבקשת לחזור אלי בדחיפות.
שכחתי לציין שסכום העסקה 31,000 ש"ח והזמנה עדיין בידי
ערב טוב,
ממליצה בחום להקדים תרופה למכה ולפנות אל החברה בכתב לתאר את השתלשלות העניינים ובעיקר להדגיש את הלחץ שהופעל עליכם לחתום על הזמנה וזאת טרם גיבשתם את רצונכם ודעתכם הסופית (למרות שזו נק' חולשה שלכם...כי בכל זאת חתמתם...).
דרשו את ביטול העסקה וציינו את התחייבותו של בעל העסק לפיו אמר שלא יגבה את ה- 17% דמי הביטול. עליכם להדגיש שלא החלו בייצור ההזמנה ולא נגרם נזק של ממש ולפיכך ניתן לבטל ההזמנה.
לפי החוק אגב לא ניתן לבטל הזמנה שמוזמנת ומכינים אותה במיוחד עבור הלקוח אולם מאחר ובשלב שבו ביטלת טרם אירע דבר לדעתי 300 ש"ח מהנווים פיצוי הוגן וראוי.
ככל וישלחו מכתב מעו"ד, תדבקו בטענותכם שלא נגרם נזק ותאדירו את הלחץ שהופעל על ידי החנות. הדגישו העובדה שבעל העסק ויתר על הפיצוי המוסכם ולפיכך כל דרישה אחרת מהווה חוסר תום לב וניסיון לעשיית עושר ולא במשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר