שלום,
יש לי מחלוקת עם חברת אורנג' ואשמח לדעה מקצועית בנושא. העניין הוא כזה (אנסה לקצר): אני לקוח פרטי באורנג', בתכנית בה אני משלם מדיי חודש 98 שקלים על המכשיר, ובהנתן שאני מקבל חשבונית מעל ל148 שקלים אני מקבל החזר של 98 שקלים על המכשיר. נותרו לי עוד מעל ל20 חודשים להתחייבות על המכשיר.
לאחרונה התחלתי לעבוד בחברה שיש לה תכניות ייחודיות עם חברת אורנג'. ביקשתי לעבור לאותה תכנית עסקית, בה על חשבונית בסכום שמעל ל64 שקלים ניתן החזר של 58 שקלים על מכשיר. זאת כמובן תוך ביטול התכנית הקיימת (כלומר בסופו של דבר אמשיך לשלם 98 שקלים על המכשיר, בתוספת התשלום עבור התכנית החדשה, ואזכה לזיכוי של 58 שקלים בלבד עפ"י התכנית החדשה).
להפתעתי, לאחר אינספור שיחות עם 4 נציגים שונים, נענתי תמיד בתשובה שאני אכן רשאי לעבור לתכנית, אך *לא* זכאי לקבל את ההחזר עבור המכשיר שברשותי. יש לציין שבשיחת הטלפון האחרונה שלי עם נציג השירות (לאחר שדרשתי הסבר בכתב) הוא הסכים שאני זכאי לקבל את ההחזר, אך לאחר מכן התחרט על דעת עצמו ושלח לי בכתב את ההפך (שאינני זכאי).
למיטב הבנתי ולאחר מעבר על הניסוח המדויק של חוק ניתוק זיקה, אני מאמין שאי מתן ההטבה מהווה עבירה על החוק.
כאמור, אשמח לדעה מקצועית.
תודה!
שלום רב,
מה הסיבה שבגינה החברה מסרבת לתת לך ההטבה? האם נאמר לך במפורש שאין כפל הטבות (אולי קיבלת הטבה אחרת?).
דרוש תשובתם בכתב ותשוב אלינו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
כבר יש לי תשובה בכתב, והיא כדלהלן:
--------------------------------------------------
שלום רב,
בהמשך לשיחתנו מיום 18/12/2011, בעקבות פניתך מיום 15/12/2011 אבקש להעלות את עיקרי הדברים בכתב.
בפנייתך, העלית בפניי את חוק ניתוק זיקה בהקשר למעבר לתוכנית ***.
ברצוני להבהיר, כי חוק ניתוק זיקה במהותו בא להשוות במתן ההחזרים ללקוחות הרוכשים ציוד קצה מחוץ לרשת לבין לקוחות הרוכשים ציוד קצה באמצעות הרשת ,זאת במעמד שדרוג המכשיר. הדברים אינם אמורים להטבות ולהחזרים אחרים שינתנו במבצעים שונים שינתנו בעתיד. החזרים למכשיר ועדכון רמת השימוש נקבעים פעם אחת בלבד במעמד השדרוג. אשר על כן אין אפשרות לעדכן החזרים וגובה רמת שימוש עבור מנוי שמספרו *******.
--------------------------------------------------
עוד אציין כי הנציג מדבר כל הזמן על "שדרוג", ואולם מעולם לא שדרגתי / אין לי כל כוונה לשדרג את המכשיר שלי באורנג'. בסה"כ קניתי מכשיר לפני שנה, וכעת אני רוצה לקבל עליו החזרים אחרים ממה שאני מקבל עד היום (בהתאם לתכנית חדשה). המכשיר לא הוחלף ולא יוחלף.
האין האמור לעיל מהווה עבירה על חוק ניתוק זיקה?
תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר