חברת התשתית גבתה ממני במשך 4 חודשים כסף ללא רשותי ניתקתי את המנוי בזמן. ומיד אחרי חודש גבו ממני כסף. נציגת השירות עמה שוחחתי בדקה את ההקלטה והצדיקה אותי שאכן לא ביקשתי המשך לחידוש מנוי.
היא אמרה לי שיזכו את חשבוני בסכומים שנגבו. אני ביקשתי בנוסף פיצוי ,שאלותיי:
1. איך אדע מה הסכום לבקש כפיצוי?
2. האם כדאי לתבוע בתביעות קטנות או בשלום?
3. מכיוון שזו עבירה פלילית/גנבה האם רצוי שאתלונן במקום כלשהו?
4. איך אדע לבטח שאכן חשבון הבנק שלי הוסר מהמערכת שלהם כולל מס' טלפון שלי?
תודה ושנה אזרחית טובה :)
שלום רב,
ממליצה לפנות בכתב אל החברה לתאר את השתלשלות העניינים ולדרוש אסמכתא המעידה על הסרת פרטי ההתקשרות עמך מרשימת המנוים שלהם, אסמכתא המעידה על העברת זיכוי וכן דרשי פיצוי כספי לנוכח העוולה שנגרמה לך.
בעניין כימות פיצוי כספי, העניין תלוי נסיבות וקשור קשר ישיר למידת הנזק והיקפו. לרוב קחי את הסכום בו חוייבת והכפילי. זהו פיצוי סביר ומידתי.
ממליצה בנוסף לפנות בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
היי עידית,
ראשית תודה על תגובתך המהירה ושנית סליחה על ההארכה בדברים, כל זאת לסייע לי בחידוד דברים.
לאיזו אסמכתא את מתכוונת? האם בכתב ? האם ע"י עורך דין של החברה? ומה את ממליצה שיהיה רשום בה?
איך אני פונה למועצה הישראלית לצרכנות? האם יש לינק שתוכלי לשלוח לי?
והאם תיאור השתלשלות העיניינים מספיקה בלבד? כיצד המועצה פועלת כשהיא מקבלת פניה ממתלונן כלפי החברה?
חשוב לי לציין שהחברה מיד אחרי שהיו אמורים לנתק ב 1 לספטמבר את המנוי, גבו 59 ש"ח על ספטמבר. כמו כל חודש בחודשו כקודם. חודשיים לא גבו דבר ואז כביכול בנובמבר כתוצאה משיחה עם נציג שבמקום לתעד ביטול הגעת טכנאי רשם ביטול בקשתי לביטול מנוי. ולכן לטענת הנציגה הם גבו בדצמבר 177 ש"ח על 3 חודשים נוספים. למרות שבפועל כבר לקחו מחשבוני ללא היתר בספטמבר ללא קשר לשיחה עם הנציג שטעה בנובמבר, שיהיה צפוי כביכול שיגבו בטעות מנובמבר בלבד לפי טענתה.
האם מידת הנזק/ההיקף כוונתך היא שבעקבות כך חזרו לי צ'קים או המסגרת לא כובדה? ומה כוונתך לנסיבות?
כיוון שעוגמת הנפש התחילה למעשה חודש לפני הניתוק, שביררתי בצורה מסודרת ואחראית על דרך הניתוק. היו לי יותר מ 8 שיחות עם נציגי קשרי לקוחות שהטרידו אותי בטלפון (וזה רק בשבוע אחד שספרתי) בלי סוף וניסו שאשאר בכוח ולא בנעימים, שיחה עם מנהלת בעקבות ניתוק שיחות בפנים של נציגים וגסות רוח, חוסר תיעוד של נציגים שיחות, הזדהות של נציגים כמנהלים, הטעיות לניתוק מוקדם כדי שאשלם קנס, שליחת פרסומות לפלאפון ועוד טירטורים כאלה ואחרים לפני 1 בספטמבר הניתוק שלי מהחברה.
כך שלמעשה חוויתי חודש מלחמה עימם, וכשסוף סוף חשבתי שסיימתי עימם, מתברר שלסיפור יש המשך ל 4 חודשים נוספים.
האם נסיבות אלו מחמירות בחישוב הפיצוי? האם פיצוי של סכום כ 500 ש"ח ( בערך 250 הכפלתי פי שניים) לפי מה שהצעת, אינו מעט מידי בהתחשב בכל שיחות הטלפון עלותם והזמן שהייתי עימם, במלחמות, עוגמת הנפש ובכלל עצם העובדה שהחשבון שלי היה פרוץ להם ונהגו מעל החוק כמובן?...
לסיום, אם יציעו פיצוי זעום, כפי שפעם הציעו לי 10 ש"ח על חוסר באינטרנט ל 5 ימים, האם כדאי לתבוע?
תודה רבה
אילנית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר