שלום רב,
שאלתי היא בעניין צוואת אדם עם אלצהיימר בקשר לסעיף 26 לחוק הירושה - 'כשרות לצוות'.
סבתי כתבה צוואה עבור אחות של אבי בלבד (בעוד היא חולת אלצהיימר).
האם חולה אלצהיימר הוא תחת "מי שהוכרז פסול-דין או שנעשתה בשעה שהמצווה לא ידע להבחין בטיבה של צוואה", או שיש פעמים שחולה אלצהיימר כשיר לצוות? האם היה צורך או חובה ברופא שיאשר ויעיד שהמצווה היה כשיר לצוות?
שלום אפרים,
בעקרון, מה שחשוב לדעת זה כיצד היתה המנוחה בעת כתיבת הצוואה. מי שלא הוכרז כפסול דין איננו כזה, אך בהחלט ישנם מקרים בהם המצווה איננו מסוגל להבחין בטיבה של הצוואה. לכן, על עורך הצוואה היה לשלוח אותה באותו היום לרופא שיאשר שהיא אכן צלולה בדעתה ומסוגלת לערוך צוואה. כמו כן, יש עורכי דין שנוהגים להסריט את עריכת הצוואה על מנת שניתן יהיה לראות את כשירותו של המנוח. אם לא נעשתה פעולה כלשהיא המעידה כי המנוחה אכן הבינה מה היא עושה וכי לא הייתה כל השפעה בלתי הוגנת עליה אזי כדאי לנסות להתנגד לצוואה.
בברכה,
קרן קדרון, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
תודה קרן,
רצוני לשאול גם כיצד אני (בתור הבן של המנוחה) יכול לבקש את התיק הרפואי; האם יש צורך בצו של ביהמ"ש, ואם כן, כיצד יכול אני לפעול להשגתו, באופן עצמאי ללא עורך דין.
שלום אפרים, התשובה שלי אליך מופיעה כמה שורות למעלה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
כיצד אני (בתור הבן של המנוחה) יכול לבקש את התיק הרפואי; האם יש צורך בצו של ביהמ"ש, ואם כן, כיצד יכול אני לפעול להשגתו, באופן עצמאי ללא עורך דין.
כאמור קראתי שוב.
כמו כן לא הבנתי האם הפנית אותי לתשובתך -אליי- לעיל, או לתשובת תגובה אחרת בפורום.
שלום אפרים, בעקרון לא ניתן לקבל את התיק הרפואי ללא צו של ביה"מ, אלא אם כן יש לך "קשרים" במקום (גם את זה ראיתי). בעקרון, במסגרת ההתנגדות תבקש צו לחשיפת התיק הרפואי. אין חובה להיות מיוצג.
בברכה,
קרן קדרון, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר