שלום,
לפני כמה ימים קיבלתי מכתב מפתיע מעורך דין בחו"ל. העו"ד הזה טוען שלקוחה שלו נפטרה באופן מפתיע לפני כ-4 שנים ולא השאירה שום צוואה אחרייה. זאת ועוד, אין לה שום קרובי משפחה באף מקום (ניסו לאתר אחד כזה כבר כמה שנים). עוד כותב העו"ד, שללקוחה הנ"ל יש חשבון בנק בבנק בספרד ובו סכום גדול של כסף. מאז שהלקוחה נפטרה, לא נתבעה אף דרישה לחשבון הבנק הנ"ל.
לאחרונה העו"ד קיבל התראה מהבנק שאם לא יימצא קרוב משפחה או מישהו שניתן להעביר אליו את הכסף מבחינה חוקית, הבנק יכריז על החשבון כ"לא שמיש" וכל הכסף יעבור לקופת הבנק.
הסיבה שהוא יצר איתי קשר היא עקב חיפוש של הרגע האחרון של אנשים עם שם משפחה זהה לשם הלקוחה המנוחה. מכיוון ששמות המשפחה שלי ושל הלקוחה שלו זהים (עם שוני קטן באיות - לטענתו זה לא משנה), הוא טוען שאם הוא ייתן הצהרה בשבועה עם הפרטים שלי בבית משפט במדריד (שם הוא פועל) על כך שאני קרוב-רחוק שלה מבחינה משפחתית - ניתן יהיה "להציל" את כל הכסף הזה ולהעביר אותו אליי. ההצעה שלו היא לתרום 20 אחוזים מהכסף לארגוני צדקה, ואת ה-80 הנותרים לחלק שווה בשווה ביני לבינו.
לאחר שקיבלתי את המכתב יצרתי קשר ראשוני עם העו"ד הנ"ל במייל מתוך התעניינות. זה נעשה לאחר שוידאתי שהוא אכן קיים והחברה שבה הוא עובד היא לא פיקטיבית. העו"ד הבהיר לי שאין שום בעיה מבחינה משפטית עם כל העניין הן בספרד והן בישראל, ושאם העניין אכן יבוצע אנו לא נעבור על שום חוק. כרגע הוא ביקש ממני העתק של תעודות הלידה והזהות שלי ופרטי התקשרות כך שיהיה לנו נוח יותר לתקשר עם התקדמות המהלך.
אוכל לקבל חוות דעת על כל הסיפור הזה? האם זה באמת חוקי? והאם כדאי לבצע את התהליך הנ"ל? (אחזור ואומר שמדובר בסכומי כסף גדולים)
תודה מראש.
לאחר בדיקה מקיפה [ודי קלה האמת..] מסתבר שזה בכלל ניסיון יפה [ודי מוכר] של תרגיל עוקץ שלא הייתי מודע אליו עד עכשיו.
שווה אולי לנצל את הבמה ולהזהיר אנשים שלא ייפלו בתרגיל הזה, שמתחיל במכתב יפה ואישי שנשלח ע"י עורך דין מחו"ל אליכם הביתה עם חותמת ומנוסח בלשון מאוד יפה וזאת כדי לגרום לאנשים להאמין [כמוני, רק שמזל שעצרתי את זה בנקודה הזאת..].
בכל מקרה, הניסוח הוא תמיד על מישהו בחו"ל עם שם משפחה זהה לשלכם שנפטר, אין לו קרובי משפחה, ובמקרה הוא בעל חשבון בנק מנופח שלא היו לו דורשים כמה שנים ולכן הבנק מתכוון לספח אותו אליו, אלא אם כן יבוא איזה קרוב משפחה של הנפטר ו"יציל" את הכסף האבוד, שרק מחכה להיכנס אליכם לעובר ושב ללא הרבה מאמץ (כמובן שהעו"ד מבטיח שהכסף יחולק בינכם שווה בשווה, לאחר ש-20 אחוז ממנו ילכו לצדקה - כדי שזה יישמע יותר אמין וגם שעל הדרך תרגישו טוב עם עצמכם..).
לא ליפול בטריק הזה חברים - כי אולי גם כסף וגם מים נעלמים מהר, אבל רק אחד מהם נופל מהשמיים... (-:
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר