לפני כ5 שנים, אימי נפטרה והורישה לי ולאחותי דירת 3ח וכן דירת 2ח שהיא ירשה מהסבתא שלנו.
כמוכן דודתו של אבי הורישה לנו בעודנו קטינות דירת 1ח.
היום אחותי במריבות איתי ורוצה לפרק את השותפות.
דירת אימי מכרנו לפני כשנתיים וחצי עם פטור שלי ושל אחותי.
לאחרונה נאמר לי שיכולנו להשתמש בפטור של אימי במכירת הדירה ואז נוכל להשתמש בפטור של סבתי למכירת הדירה ההיא ובפטור שלנו במכירת הדירה המשותפת של 1ח. - האם זה נכון? ואם כן אפשר לבקש לסדר את העניין אחרי שנתיים ומעלה?
האם אחותי יכולה לדרוש ממני למכור לה את חצי הדירה? -אני חושבת להשתמש בדירות הנ"ל לעזור לילדיי בבוא העת לרכוש דירה משלהם לכן אני לא רוצה למכור היום- אבל אחותי בכעסים ורבה איתי - היא איימה לפנות לבית משפט ועכשיו חזרה בה אחרי שיחה של בעלי עם בעלה.
מה האופציות הזולות ביותר שעומדות בפניי למכירה/רכישה של החצי שלה?
ורד שלום רב,
על פי חוק מיסוי מקרקעין פטור ממס שבח במכירת דירת מגורים מזכה שנתקבלה בירושה ניתן פטור עצמאי ומיוחד המותנה בשלושה תנאים:
א) המוכר הוא בן זוגו של המוריש או צאצאו (כולל נכד או נין) או בן זוגו של הצאצא. ב) לפני פטירתו היה מוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד ג) המוריש היה זכאי למכור את הדירה בפטור. לגישת הרשויות הזכאות נבחנת ביום המכירה בידי היורש ולא ביום הפטירה.
אי ממליצה לך להסתייע בייעוץ פרטני לעניין חישובי המס במכירה ובכלל זה בכל הנוגע לפירוק השיתוף בינך לבין אחותך.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר