לעו"ד שלום רב,
ראשית אנחנו 5 אחים ואחיות. אימי נפטרה לפני 10 שנים. שנתיים לפני מותה, היא כתבה צוואה בכתב ידה שהיא מורישה את הבית לי כיורש היחיד. אך, הצוואה לא נכתבה / נחתמה בנוכחות עו"ד או בנוכחות עדים. הצוואה כתובה לפי נוסח מאוד ברור, עם מספר חלקה, גוש וכו' וחתימה של המורישה.
עד כה לא נעשה כלום עם הצוואה.
שאלה ראשונה, מה קורה במקרה הנ"ל ?
שאלה שנייה, מה קורה אם חס וחלילה אני הולך לעולמי והצוואה שאימי כתבה לי עדיין לא מומשה? האם ילדיי יכולים לממש את הצוואה או שהצוואה מתבטלת כי היורש לא בחיים, והדירה תתחלק לשאר האחים שלי שבחיים (למרות שאינם רשומים בצוואה)?
תודה מראש.
כדי לממש את הצוואה, אתה צריך להגיש בקשה לצו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה. מומלץ לעשות זאת באמצעות עו"ד. גם אם אתה הולך לעולמך, הצוואה לא מתבטלת אבל במקרה שיוגשו התנגדויות, זה יפעל לרעת ילדיך. למה אתה מתמהמה ולא פועל ???
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
לשאלתך, העיניין נשאר פתוח מכייוון שהאחים והאחיות שלי מתנגדים ורוצים נתח מהבית ! כבר כרגע יש התנגדויות, מה שמונע ממני (פסיכולוגית) להתחיל תהליך צו קיום צוואה ולרשום את הבית בטאבו על שמי. אני יכול להתחיל את התהליך, אך מכיוון שיש לי צוואה בכתב ללא חתימת עו"ד וללא עדים, אני חושש שהאחים שלי יערערו על הצוואה ובית המשפט יפסוק לטובתם. זאת למרות שאימי המנוחה טענה תמיד בע"פ שהיא מורישה את הבית.
האם הצוואה שאימי כתבה לי תופסת? האם כדאי לי להתחיל את התהליך למרות ההתנגדויות שעלולות להתרחש?
תודה מראש.
צוואה בכתב יד היא צוואה לכל דבר ועניין (כפוף לדרישות החוקיות הפורמליות). ייתכן שהאחים שלך יגישו התנגדויות ואינך יכול למנוע זאת מהם. אם אתה מתעכב ומשתהה, אתה מרע את מצבך, גם מבחינה כלכלית. היה והאחים שלך יגישו התנגדות, טענותיהם ייבחנו על ידי בית המשפט אולם בשלב ראשון עליך להגיש בקשה לצו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה. מבחינה חוקית אתה לא צריך להודיע להם על כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר