הרבה יורשים בצוואה של סבתא עם הרבה נכסים . סבתא כתבה על כל נכס מי היורשים שלו. אני נכד ורציתי להסתלק מחלקי בנכס אחד (בית) מסויים שירשתי עם אבא שלי, לטובת אבא שלי (שהוא גם הבן של סבתא) , כי אין לי פטור ממס שבח במכירה, אחרי שעכשו מכרתי דירה ישנה שלי. ולא רוצה שבגללי אבי יחכה עוד 4 שנים, כי הוא רוצה למכור אותה עוד שנה אחרי הפטירה. (רק אחרי 2012....)
האם אני יכול להסתלק רק מהחלק שלי בירושה בנכס הזה ולא משאר הצוואה? האם זה נקרא מנה? או שצריך להסתלק מכל הצוואה?
(אגב, אנחנו לא רוצים לעשות הסכם בין יורשים.).
זה מאד דחוף לי , כי היורשים האחרים לא רוצים לחכות!
גלעד שלום רב,
כל יורש יכול להסתלק מחלקו בעזבון אך לא מנכס מסויים בעזבון. עם זאת , בפועל הרשם לענייני ירושה נוהג להבחין בין הסתלקות מחלק בעזבון שנקבע בהתאם לצוואה לבין עזבון שנקבע בהתאם לצו ירושה. אם מדובר בעזבון שנקבע בהתאם לצוואה הרשם לענייני ירושה מאפשר להסתלק רק מנכס מסויים בצוואה ובלבד שהצוואה מציינת את הנכסים הספציפיים שהיורש ירש, בעוד שאם הצוואה קובעת כי היורש יורש אחוז מסויים מכלל העזבון ללא פירוט נכסים ספציפים, הרי שלא ניתן להסתלק מנכס מסויים בעזבון. אם העזבון הינו עפ"י צו ירושה, ניתן להסתלק מחלק אחוזי בעזבון או חלק ממנו בלבד.
אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ פרטני לעניינך.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר