שלום
הוריי כדי להבטיח את עתידי רכשו את דירתם שליש אבא שליש אימא ושליש אני
אימא הלכה לעולמה ולא השאירה צוואה השליש שלה התחלק ל שישית אבא ושישית שאר הילדים
אבא היה נכה צהל ומאז ומעולם אני תמכתי סעדתי בכול המובנים אני בלבד
אבא בחייב העביר לזכותי בטאבו את השישית שקיבל מאימי כך שאני מחזיק חצי מהדירה
אבא הלך לעולמו ובצוואתו הוריש את השליש שלו לי ולשני אחיי כול אחד חלק שווה
על הדירה ישנם חובות שני אחיי על אף שירשו בדיוק כמותי חלק שווה מעוניינים שאני אשלם שני שליש מהחובות מאחר ואני מחזיק שני שליש מהנכס האם נכון הדבר אני מציין שירשתי חלק שווה
או שהדירה תחולק לאחר קיזוז החובות
בנוסף אחיי הנוספים שירשו חלק יחסי מכורח זה שאימי לא השאירה צוואה טוענים שכבעלי זכויות הנם יכולים לפרוץ לבית הוריי שאני מתגורר בו ולכפות את נוכחותם בני ובן אשתי וילדיי האם הדבר נכון
אם החובות נובעים מהדירה אזי האחים שלך צודקים והם צריכים להיותמחולקים ביחס לחלקים של כל אחד בנכס. אסור להם לפרוץ לנכס כי אתה מחזיק בנכס. אני ממליצה לך להציע לאחים שאתה תקנה את החלקים שלהם או שתמכרו את הדירה ותתחלקו בתמורה. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: ד``ר ועו``ד יצחק כהן 053-6243460
שלום משה,
נטל החובות של הדירה ישולם על פי חלקו של כל אחד מהשותפים, בלי קשר לשאלה אם הוא קיבל את הדירה בירושה או במתנה.
לגבי שאלתך השניה, כל עוד ישנה הסכמה של כולם לכך שאתה ומשפחתך תגורו בבית אין הצדקה לכניסה לנכס. דרך אגב, קיימת לאחיך זכות לדרוש דמי שכירות בגין מגוריך בבית, על פי חלקם בדירה. במידה ואין הסכמה לכך הרי שיש לבדוק את האפשרויות לגבי השימוש בנכס, ואם לא ניתן להגיע להסכמה כלשהי צריך לפרק את השותפות. כדאי לך לנסות לנהל שיחה עם אחיך על כל העניין (עדיף ללא בני הזוג). אם לא ניתן לנהל לבד שיחה שכזאת כדאי להעזר במגשר.
בברכה,
קרן קדרון, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר