שלום.
ראיתי בפורום, לגבי שאלה ששאל משה (רישום בטאבו ע"ש נפטר), וענית לו, כי צריך להוציא צו ירושה ולאחר מכן הטאבו ירשום ישירות על שם היורשים בהתאם לצו הירושה המקורי שיגישו.
לי ישנה בעיה דומה.
אחותי נפטרה לפני כ-12 שנים ויש בידי צו ירושה מאת הרשם לענייני ירושה בחיפה ,שכתוב בו בעניין עזבון המנוחה (שם אחותי ומס. ת.ז ותאריך פטירה, ומענה) ,שמות יורשיה (הוריי)
1.לא מצויינים פרטים בעניין העזבון.
2.אם העזבון מתיחס לדירה שהיא גרה
בה ,האם די בכך שהיורשים יפנו לטאבו (כמו שכתב בתשובתך) והם ירשמו אותו על שם היורשים?
הוצאתי נסח טאבו והדירה רשומה על שם אדם אחר.
3.האם העזבון מתיחס "רק" לנכס או שהוא כולל כספים (אם יש)?
4. אם זה כולל כספים איך אני יכול לברר לגבי חשבון או חשבונות שהיו לאחותי ואם יש שם כספים?
אני מקווה שתעמי לי תשובות מלאות.
תודה מראש
מאיר
1) צו היורשה מתייחס לכל הנכסים שהיו לאדם במותו.
2) לגבי כספים בבנק או בגופים פיננסים אחרים- צריך לשלוח לכל הבנקים (להנהלה) מכתב + צילום של צו הירושה. תקבל תשובה ומשם תמשיך לפי הוראת הבנק.
3) כדי שדירה של המנוחה תירשם על שמות היורשים, צריך להראות לטאבו זכאות של המנוחה להירשם כבעלת הזכויות בדירה. היות ואחותך נפטרה, לא ניתן לרשום נכס על שם אדם שנפטר ורושמים ישירות על שמות היורשים אבל צריך להביא לטאבו את כל המסמכים הדרושים לרישום הנכס על שם הנפטר.
4) אני מציעה שתיגש לטאבו עם צו הירושה ועם הנסח ותנסה להזמין את התיק של הדירה, אולי יהיה שם דיווח על העסקה שאחותך ז"ל עשתה בזמנו או פרטים של עוה"ד.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר