שלום רב,
במסגרת הגשת הבקשה לצוואה למשרד מסויים, התבקשנו להביא תצהיר מאדם מבוגר מאוד. במסגרת השירות למגישי הבקשה, המשרד המדובר מבקש לקבל טיוטת התצהיר לבדיקת ניסוח התצהיר (לטענתם), כדי שמגישי הבקשה לאישמשו בשירותיו של נוטריון מקצועי שגובה הרבה כסף על הניסוח והחותמת , אלא בשירותי בית המשפט ושירותי העורך דין שרק מוודא את זהות המצהיר (ללא עזרה בניסוח) בתמורה ל-50 שקלים.
מה שקרה, שלאחר שהעברתי למשרד את טיוטת התצהיר שכתובה בכתב ידו של המצהיר, הם יצרו קשר איתו. מאחר שמדובר באדם חולה ומבוגר מאוד, הוא לא יכל לענות על כל השאלות הקשורות בתצהיר , כי פשוט נשאל בהפתעה באמצע האוכל ושכח באותו רגע חלק מהדברים שכתב.
המשרד הנ"ל לא רוצה שניגש בינתיים לאשר את התצהיר בבית המשפט מאחר וישנן סטיות , למרות שהמצהיר שלנו מוכן לחתום על דבריו שהוא ניסח והצהיר.
האם המהלך הזה חוקי? הרי הדברים הכתובים עם החותמת הם אלה שקובעים בסוף?! לטענת המשרד יש סטיות בין הכתוב בטיוטת התצהיר לבין הבדיקה הטלפונית שעשו למצהיר
תודה רבה על התשובה.
יעקב, לא ברור לי אם מדובר במשרד עו"ד פרטי, לא ברורות לי נסיבות חתימת התצהיר, לא ברורה לי הבדיקה הטלפונית ומדוע המצהיר לא חתם בפני עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר