שלום רב.
ראשית אני רוצה לשבח את האתר בכלל ואותך (עו"ד הילי חן כהן) על התשובות המהירות והענייניות שאת עונה. כל הכבוד!
ולשאלתי ששאלתי אתמול ולא קיבלתי מענה, בתשבוה לשאלתי לגבי שמירת חוזים,עניתי לי כי על פי החוק שומרים מסמכים שבע שנים ולאחר מכן יש התיישנות.
רציתי להבין האם זה חוק,או שכל רשות עושה כראות עינה?
אני יודע שחובות בעירייה לא נמחקות ולא מתיישנות גם לאחר יותר מ-20 שנה. טענות התיישנות לגבי חוב כזה נענה " כי על חובות אין התיישנות, וכי
ההתיישנות היא מהותית ואינה מידתית" (לא הצלחתי להבין מה הם מנסים לומר) .אם יש התיישנות וזה כולל חובות (לא ברור לי מדוע עד עתה לא תבעו את החייב) או שיש התיישנות לדברים מסויימים שאינם כוללים חובות
והערייה שומרת אצלה במחשב את המידע כולל החובות מלפני 20 שנה ויותר.
משמע, שהם שומרים מה שהם רוצים והשאר מבערים/מוחקים או פשוט אינם רוצים לטרוח למען האזרח.
תודה על התשבוחות והמחמאות. באשר לשאלתך: ראשית, אין זה מדויק שחובות של האזרח לעירייה לא מתיישנים, יש על כך פסיקה. חוצמזה, גביית חובות ע"י העירייה נעשית מכח חוק אחר. פורום זה נועד לתת תשובות בתחום דיני הירושה (צוואות, עזבונות, ניהול עזבונות וכו'), שאלות בנוגע להתנהלות וחובות רשות מקומית (עירייה) עליך להפנות לעו"ד המומחה בתחום המשפט המינהלי. בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר