שלום
בעלי ואני בעלי מניות בעסק השייך לשנינו. 2 הבנים עובדים בעסק, אך לא מסתדרים ביניהם, והבן הצעיר מתכונן לעזב. ברצוני לברר מהן זכויותיו של הבן הצעיר בעסק לאחר שיעזב ולאחר שבעלי ואני נלך לעולם הבא.
אני רוצה לחלק את רכושנו שווה בשווה בין הבנים.
תודה רבה ולילה טוב
נישה
נישה, את ובעלך מכתיבים איזה זכויות יש לכל אחד מהבנים בעסק.
העסק הוא חלק מרכושכם ויש ביכולתכם לקבוע כיצד יתחלק רכושכם לאחר פטירתכם וזאת באמצעות צוואה. בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
לעו"ד הילי חן כהן שלום רב
מודה לך על התשובה
ברצוננו לחלק את כל רכושנו כולל העסק והדירות אחרי מותנו באופן שווה ל-2 ילדינו. כתבנו כך בצוואה
איך יקבל הבן העוזב את העסק את חלקו?
האם יקבל זאת ממחצית שווה ערך מנכסים אחרים, מי קובע את החלוקה? מנהל העיזבון או שניהם לבד?
בתודה
נישה
אתם קובעים את החלוקה ואולי לאור העובדה שהוא עזב את העסק, יש צורך לעשות צוואה חדשה. לחילופין, לכל עסק יש שווי - כלומר כלכלן המומחה בקביעת שווי יכול לקבוע את השווי של העסק ולפי השווי, תוכלו לתת הוראות מתאימות. אפשרות נוספת, הבן הפורש יכול להיות שותף פאסיבי ולא אקטיבי, רוצה לומר, לא כל מי שיש לו עסק, חייב לעבוד בעסק שלו. אפשרות אחרת, תצוו את העסק לבן שעובד בפועל בעסק ותפצו את הבן השני על יסוד הערכת שווי של העסק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לעו"ד הילי חן שלום רב
תודה על תשובתך המהירה.
אנו נערוך צוואה חדשה. האם לציין בצוואה שגם העסק יתחלק שווה בשווה נוסף לרכוש המשותף של בעלי ואני לאחר פטירתנו?שווי העסק היום הוא לא השווי שיהיה לאחר פטירתנו ולכן אין באפשרותנו לתת הוראות מתאימות. כמו כן עצם העובדה של-2 הבנים אין כרגע מניות בעסק, אלא לנו בלבד, איך יוכל להיות הבן הפורש להיות שותף פסיבי?
אני מודה לך מראש, כי אינני מתמצאת בכלל בנושא
בברכה
נישה
אתם יכולים לתת בצוואה גם הוראות לאופן קביעת שווי העסק. בכל מקרה, ישנן מס' אופציות וזה דורש ייעוץ מעמיק להכרת העסק, הנכסים וכו'. לכן. תפנו לעו"ד מומחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר