שלום רב.
הסיפור שלי הוא כזה ואני אשמח לקבל יעוץ בנושא.
סבא שלי נפטר לפני 7 שנים לערך והוא היה בעל הדירה בעלות יחידה על הנכס. דודה שלי הייתה גרה בבית הזה כמעט באופן קבוע עד היום. לאחרונה הדודה רצתה לעשות העברת בעלות על שמה בגלל שהסבא בעל הדירה לא עשה צוואה. היא החתימה את שאר הדודות שלי שהן מסכימות ומוותרות על החלק שלהן בבית ועכשיו עו"ד פנה גם אלי ולאחים הנוספים שלי שבמטרה שאנחנו נחתום על וויותר על החלק שלנו בבית אבא שלנו נפטר ולכן אנחנו היורשים של האבא לכן פונים אלינו. השאלה שלי היא כזאת,אם אני והאחים שלי לא חותמים מה קורה במקרה הזה? ואיך אני והאחים שלי יכולים לדרוש את החלק של אבי ז"ל מהבית של הסבא ז"ל? האם החוק הולך לצידנו לקבלת החלק של הבית או שבמידה ושאר הדודות חתמו על וויותר על החלקים מהבית זה עוזר לטובתן?
אשמח לתשובה תודה רבה.
תולי שלום.
אין לכם כל חובה לחתום על הסכמה לויתור על חלקכם בירושה רק בגלל שיתר האחים חתמו הויתור נתון לשיקול דעתכם בלבד.
זכותם המלאה לעמוד על קבלת חלקכם בירשוה והחוק לצדיכם בעניין זה.עליכם לפנות לעורך דין על מתנ יגיש עבורכם בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה עם מתן הצו ניתן יהיה לעתור לחלוקת העיזבון וקבלת חלקכם בירושה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר