אני נשוי+3 ילדים ובעל מניות בחברה. בני עומד להתחתן. האם אני יכול לתת לו כמתנה , אחוז מסויים מהמניות שלי, נניח 25% . האם בעת מותי, החלק הזה , אוטומטית שלו ורק שאר ה75% מתחלקים בין היורשים? מה קורה אם המתנה הזו של המניות, נעשתה ללא ידיעת אשתי? היא יכולה להתנגד בטענה שנתתי מתנה מהרכוש המשותף ללא הסכמתה? אם אני מוסיף צוואה למתנה זו הא זה פותר הבעיה?
מתנה כמו גם צוואה אתה יכול לתת רק מהחלק שלך, אלא אם כן, בכל הקשור זה בהסכמת הצדדים. לכן, אם נתת לבנך מתנה מהרכוש המשותף, אשתך יכולה לתבוע את חלקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
מהתשובה , אני מבין, שלאשתי, תמיד יהיה 50% מהרכוש המשותף ובנוסף, החלק שאני מוריש, כפי שאני מצווה בצוואה?.האם אני מוגבל בגובה המתנה, באחוזים, שאני נותן לבן שלי, מתוך החלק שלי ברכוש המשותף?
בהנחה שמדובר ברכוש משותף כטענתך, ברי, כי חצי שייך לאשתך. מתוך החצי שלך, אתה יכול להוריש למי שאתה רוצה, ובשיעור שאתה רוצה.
אתה לא מוגבל בגובה המתנה וגם לא בשיעורה כאשר מדובר בחלק שלך!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר