לצערי אימי נפטרה בחודש שעבר למיטב ידיעתי אין ירושה נשארנו אבי אני ואחי
שהבנתי שהרכוש והכסף מתחלק 50% מהחלק היחסי של אימא שלי ואני ואחי 25% לכל אחד מהחלק היחסי של אימא שלי השאלה
האם אבי יכול לעשות כל שימוש אם זה ברכוש או בכסף ליפני צו ירושה או כל חתימה שתותיר לאבי לגעת ברכוש איך זה עובד בעצם ???האם חייב להוציא צו ירושה ועד אז אף אחד מהצדדים לא יכול לגעת ולדרוש כלום כולל אבי ???תודה אורן
מבחינה משפטית התשובה לשאלתך היא לא. אך מבחינה מעשית אחלק את תשובתי למספר חלקים.
אם מדובר בדירה - (בהנחה שהדירה רשומה ע"ש אימך ו/או ע"ש שניהם), הרי שאביך לא יוכל לעשות כל דיספוזיציה בדירה, כמו מכירה למשל, שהרי במקרה זה צריך חתימת שני הצדדים- אז, רשם המקרקעין, יבקש צו ירושה והוא יפעל לפיו. קרי ירושה עפ"י דין (בהנחה שאין צוואה המורה אחרת). אולם, אם הנכס רשום רק על שם אביך,הוא יוכל לעשות בה כל פעולה לרבות מכירה. במידה ויעשה כן, ולא יעביר את חלקכם בתמורה, הרי שתצטרכו לפנות לביהמ"ש.
כספים שנמצאים בבנק. אם החשבון הוא חשבון משותף של ההורים, הרי שאביך יוכל לעשות כל פעולה. במקרה כזה, יהיה עליכם לפנות אל הבנק. במקרה כזה תתבקשו להמציא צו ירושה ורק אז ובנוכחות כל הנהנים, יחולקו הכספים בחשבון.
ולכן, עליכם להוציא צו ירושה בפני הרשם לענייני ירושה במקום מגורי הנפטר. בטרם תפעלו, נהלו שיחה עם אביכם, וודאו שאין צוואה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר