שלום רב
יש ברשותנו העתק צוואה ואנו מנסים לאתר את הצאווה המקורית.
הבעיה היא ש2 עורכי הדין שחתומים על הצוואה אינם כבר בחיים ואני לא מצליח למצוא לאן הועברו כל המסמכים (כלומר לאיזה עורך דין הם הועברו).
נסיתי לפנות לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בכדי לברר היכן הצוואה המקורית אך לא קיבלתי תשובה .
האם יש עוד משהו שניתן לעשות בכדי להבין להיכן עברו כל המסמכים של 2 עורכי הדין שנפטרו ומסמכהם הועברו?
אני כבר אובד עצות ואנני יודע לאן לפנות הפורום הוא כרגע התקווה האחרונה שלי (וגם פניתי לחוקר פרטי שלא "העלה בחכתו" כלום ).
אם יש למישהו מידע שיכול לסייע לי אודה לו מאוד .
ושוב בתודה הראש
נימרוד
אולי הצוואה הופקדה אצל הרשם לענייני ירושה, כדאי לבדוק זאת. אולי היא נשארה בביתו של המנוח או אצל אחד היורשים. אם לא תצליח למצוא, תוכל לבקש שהרשם יקבל את העתק הצוואה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
שלום הילי חן ותודה על תגובתך.
סבתי המנוחה היא היורשת היחידה וכעת לאחר פטירתה ,אימי היא היורשת .
ביררתי אצל הרשם לעניני ירושה וגם הם לא יודעים לאן הועברו התיקים עם הצוואה המקורית.
כמו כן חיפשנו בביתו של המנוח ולא מצאנו את הצוואה המקורית לצערנו.
האם יכול להיות שתיקים שהיו אצל עורכי הדין המנוחים נגנזו ולא יהיה ניתן יותר למצוא אותם ? עפ"י מה שהבנתי כאשר עו"ד נפטר או פורש כל המסמכים עוברין לעו"S אחר למשמרת,האם המידע הנ"ל נכון או שגוי? האם יש מצב שהצוואה נזרקה ולא יהיה ניתן להשיג את המקור ?
לא ציינתי אך יש לנו העתק בלבד מן הצוואה הנ"ל
שוב בתודה מראש על העזרה
נימרוד
אין כזה דבר "תיקים עם צוואה" , או שהמנוח הפקיד את צוואתו אצל הרשם לענייני ירושה או שלא!
עוה"ד אמורים לשמור העתק של הצוואה. זה נכון שכאשר עו"ד נפטר, הלשכה ממנה עו"ד אחר שימשיך לטפל בתיקיו. בהחלט יכול להיות שהצוואה נזרקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
ראשית, אינני עורך דין, אולם אני חושש שבהעדר צוואה מקורית יהיה צורך לפנות לבית משפט לענייני משפחה על-מנת להוכיח (זימון העדים החתומים, וכו') את מקוריות ההעתק שברשותכם. רק אז שופט יתן לכם "צו קיום צוואה", שזהו המסמך שאתם צריכים בסופו של התהליך.
בהצלחה.
שמואל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר