אמא שלי גרה אצלי מעל 3 שנים אחיי לא מדברים איתי ואני היחידה שמטפלת בה במסירות נפשץ
אמא שלי רוצה למכור את הבית השאלה האם היא חייבת לתת להם חלק מהביית למרות שהיא לא רוצה רק לתת לי ולא להם כמו כן הם לא רשומים בטאבה של הבית
אוריה,
אם הבית רשום ע"ש אמך, במלואו, היא לא חייבת ליתן לאחייך את חלקם. שהרי ירושה תקויים רק במקרה של מוות.
במידה ואימך אינה מעוניינת להוריש לאחייך מנכסיה, היא צריכה לכתוב צוואה . בהעדר צוואה, הירושה הינה עפ"י דין. יחד עם זאת, העובדה שאת מטפלת באמך במסירות נפש, כהגדרתך, אינה מעלה ואינה מורידה לעניין הירושה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
זאת שוב אוריה אני מבקשת שוב שיחה יעוץ.
אמא גרה איתי כמו שכתבתי לך היא חולאת דמציה והיא בקשה שאני יהיה אחראית עליה . פניתי לאחיותי והם אמורו שאין להם היתנגדות מכיוון שהם לא יכולים לטפל באמי בפאת הזמן. אמא אצלי והן להם היתנגדות שאני מטפלת בה כמו כן הבית שלי קטן ואני חייבת למכור אותו ולמכור את הבית של אמא שלי ולרכוש בית יותר גדול על מנת שהיה לאמי חדר בנפרד כיום ילידי ישנים בסלון כי אמא שלי ישנה בחדר שלהם. בעקבות כך פניתי לאחיותי והם מסרבים שאני ימכור כי י הם רוצים חלק מהבית ובעקבות זאת פניתי אליך לייעוץ הכוונה. נכון להיום הם לא מדברים איתי אמא שלי מסרבת ללכת אליהם. וכך נהייה שבמך שנה הם לא ראו אותה רק שיחות טלפון. מבקשת את חוות דעתך בדחיפות
היא לא רוצה ללכת אליהם היא אומרת אם היא תלך אליהם הם יבלבלו לה את המוח.
ברצוני לציין שאני במך השני הילדה היחידה שדואגת לאמא והם רק מדברים בטלפון איתה
אם אמא שלך חולה דימנטית, משמע שהיא חסויה, והיא מוגבלת מבחינת הכשרות המשפטית שלה.
במצב דברים זה, את צריכה לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולבקש להיות אפוטרופוס לרכוש. יחד עם זאת, עלייך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ משפטי בנושא ויפה שעה אחת קודם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר