שלום, יש לי שאלה אני אנסה לתמצט:
אב קנה לבנו הבכור דירה ובצוואתו הוריש את הדירה שרשומה ע"ש הבן הבכור לכל בניו שווה בשווה בהסכמה של הבן הבכור למען לא יהיו סיכסוכים מיותרים
בצוואה כתוב שהבן הבכור יקבל את התשלומים עבור שכר הדירה מהדיירים ששוכרים אותה עד אשר יוחלט למכור את הדירה ורק אז היא תחולק שווש בשווה בין כולם. על הקרע הזה היו סיכסוכים בין האחים והבן הבכור נאלץ לוותר על זכויותיו כבעל הדירה וחתם על ויתור בהסכם מתוך הבנה שבכל מקרה הדירה הזאת מתחלקת בין כל האחים. האם עדיין מגיע לו לקבל שכר דירה מהשוכרים כמו שציווה אביו (כשהבן היה בעל הדירה) למרות שהוא כבר לא בעלים או שהכסף של שכ"ד יעבור כעת לעיזבון?
אודה לתשובתך
מדבריך אני מבינה שהדירה כעת רשומה ע"ש כל האחים. על כן, התשובה אינה חד משמעית. מחד, .הוראות הצוואה מורות כטענתך, כי רק כאשר הדירה תימכר התמורה תחולק שווה בשווה. משמע, משהדירה טרם נמכרה, פירות השכרת הדירה יועברו לבן הבכור. מאידך, עצם העברת הזכויות בדירה ע"ש כל האחים בחלקים שווים, מהווה פעולת מכירה לפיה, פירות השכרת הדירה לא יהיו רק לבן הבכור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר