שלום רב,
נפטר קרוב משפחה והשאיר צו ירושה פשוט (חלק בדירה משותפת ויש רק יורש אחד מדרגה ראשונה, התגוררו יחד). עו"ד שפנו עליו מבקש להביא עד שיחתום על התצהיר שהוא הכיר את נפטר זמן רב וידוע לו שלא היו לנפטר קרובים אחרים.
השאלה שלי האם באמת יש צורך בעד?
ושאלה נוספת מה שכר טרחה סביר של עו"ד עבור טיפול בעניין: טיפול בבקשה ואחרי קבלת צו קיום גם העברת זכויות ורישומים נדרשים בטאבו בהתאם לצו ירושה.
בתודה מראש.
אנני מבינה משאלתך האם יש צוואה ? מה פרוש השאיר אחריו צו ירושה ? המצב הוא אחד מהשניים או שהמוריש השאיר צוואה ואז צריך להגיש בקשה לצו קיום צוואה ואם אין צוואה צריך להגיש בקשה לצו ירושה.
לגבי התצהיר המבוקש ,לא זכור לי שבפרוצדורה לצו ירושה או לצו קיום צוואה יש צורך בתצהיר שכזה.
לעניין שכר הטיחרה כלכ עורך דין גובה שכר טירחה אחר , בדרך כלל עבור בקשות לצו ירושה או צו קיום צוואה אני למשל גובה 2500 ש"ח בצרוף מע"מ.לגבי יתר הענייניםהעברה ורישום בטאבו במקרה שלך הוא פשוט יחסית שכר הטיחרה יכול נוע בין 2000- 5000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
או קי אז צריך להגיש בקשה לצו קיום צוואה.לשם כך צריך לארגן תעודת פטירה מקורית וצוואה מקורית.
לא ברור לי הצורך בתצהיר שהתבקש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
לא
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר