שלום
אבינו לא ערך צוואה, אך הודיע לנו כי בלכתו הבית שלו יינתן לאחות הקטנה שלנו שעדיין לא "הסתדרה" בחיים. לנו אין בעיה כמובן, אך אנו חוששים שבלכתו נצטרך לשלם מס על הבית כיוון שאחנו היורשים על פי דין (ואין צוואה) למרות שהבית לא יועבר אלינו.
שאלתי היא האם יש אופציה שיוטל עלינו מס בשל ירושת הנכס או מכירתו (אני יודעת שאין מס עזבון בישראל כרגע)? יש משמעות אם הנכס יועבר בחיו של אבי או במותו לפי צוואה (מבחינת מיסוי)?
תודה
ניתן להסתלק מירושה וכך הדירה לא תהיה רשומה על שמכם וכמובן לא תחוייבו במס כלשהו. כיום, (יתכן שהמצב ישונה בעתיד) כידוע, אין מס ירושה בכל מקרה . מכל מקום רצוי לערוך צוואה לגבי כל פרטי הרכוש גם על מנת למנוע מחלוקות עתידיות לגבי כלל הרכוש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
