אנחנו 3 אחים והוריי כל הזמן מדגישים כי האח הקטן יקבל את הבית הנוסף שיש ברשותם ואנחנו לא נקבל דבר.האo זה חוק?הם מציינים שרשמו זאת בצוואה .מה הזכויות שלנו בתור האחים שלא מקבלים?האם יהיה ניתן לעשות משהו בנידון ?האם זה נכון שרכוש אמור להתחלק שווה בן שווה בין אחים?אשמח לקבל עדכון
בישראל כל אדם יכול לצוות את רכושו בצוואה בהתאם לרצונו ואין כל בעייה חוקית עם כך (אלא אם כן יש השפעה לא הוגנת/ניצול מצוקה ועוד). לכן הוריך בהחלט זכאים להוריש את רכושם למי שחשקה נפשם. במישור הלא משפטי, ומאחר ואני מבינה כי נושא הירושה עולה בינכם, כדאי ליצור שיחה עם כל האחים וההורים, לנסות להבין את המניע מאחורי רצונם של ההורים ולנסות להסביר את ההשלכות המאוד לא רצויות שעלולות להיגרם מאפליה בין אחים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
עו"ד שחור אנגלמן\ אין לי תשובה לגבי רצונם של ההורים יותר נכון אבי עומד מאחורי החלטה זו הוא טוען שהוא יחליט למי להוריש ולמי לא האם זה חוקי והאם בעתיד אני לא אוכל לקבל דבר וגם לא ילדיי?
אם כל האמפטיה בשאלתך, רצונם של הוריך להוריש את רכושם או חלק מרכושם, למי מהילדים בהתאם להחלטתם, הינה פעולה חוקית לחלוטין. ברם, החלטה כזאת, צריכה להירשם בצוואה על מנת שתקבל תוקף, קרי, באם לא תירשם צוואה המורה חלוקה בהתאם לרצונם, הירושה תועבר עפ"י דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר