בעלי נפטר. יש לי צו ירושה מבית הדין הרבני בו אני ושלושת ילדיי היורשים של כל העזבון. בצו מפורט החלק היחסי של כל אחד ואחד מאיתנו. בנוסף, בסוף מצויין כי אני האפוטרופוסית על חלק הקטינים האמור.
לי ולבעלי יש דירה הרשומה בשיכון ובינוי נדל"ן. אני מעוניינת לרשום את הנכס על שמם של הילדים (בנוסף אליי כמובן). חלקם כאמור קטינים. פניתי לשיכון ובינוי נדלן והם שלחו לי מסמכים להעברת זכויות. החתמתי עו"ד וחתמתי בשם ילדיי הקטינים (אני האפוטרופוסית לפי צו הירושה). לכל המסמכים צירפתי גם יפוי כוח נוטריוני לחתום בשם הקטינים והכל לבקשת שיכון ובינוי נדלן.
כעת הם יצרו עימי קשר (לאחר 4 חודשים) והם מבקשים ממני ללכת לבית משפט ולהוציא צו מינוי אפוטרופסות לחתום בשם הילדים על העברת הזכויות. אינני מבינה מדוע?!
העו"ד שהחתים אותי אמר שאין צורך לגשת לבית משפט כי בית הדין הרבני קבע כבר שאני אפוטרופוסית. כמו כן, הוא אמר לי שלפי חוק הירושה כל יורש זכאי לפנות עם הצו ולרשום את הירושה. אני לא מבינה.
אשמח לדעת מה לדעתכם עליי לעשות? האם הדרישה שלהם להוציא צו מבית משפט היא לגיטימית? כי העו"ד שלי מתעקש שלא. האם לגשת לבית משפט??
אין ספק שאת האפוטרופסית היחידה על ילדיך הקטינים (ולא צריך שום צו לשם כך )אולם יש פעולות שגם אפוטרופוס אינו יכול לעשות ללא צו בית משפט ובכלל זה העברת דירה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
להוציא צו מבית משפט?
אני לא מוכרת את הדירה היא נשארת בבעלותנו אני בסך הכל רוצה לעדכן שהם היורשים של הנכס שהוא יהיה רשום על שמם. בלשכת רישום מקרקעין אמרו לי שכל בעל עניין יכול לרשום ירושה וכי אין בכלל צורך להחתים את כל היורשים על הרישום. האם זה שונה כאשר מדובר בחברה משכנת?
ידוע לי שרישום ירושה אינה נחשבת כלל כעסקה במקרקעין הרי לא משלמים מיסים על הרישום. שילמתי רק דמי טיפול לחברה המשכנת משהו כמו 150 ש"ח. אז שוב, למה במקרה שלי אני צריכה להוציא צו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר