שלום רב,
אבי נפטר לפני כ 3 חודשים ולפני כשבועיים אני, אמי ואחיי קבלנו מכתב ממשרד עורכי דין לפיו אנו נדרשים לאלתר (תוך 30 יום) לשלם חוב למנהל מקרקעי ישראל (לפני הוצל"פ).
מבדיקה מסתבר שהחוב הינו בגין דירה של סבתי שנפטרה לפני מס' שנים ועבר בירושה (ללא צוואה) לילדיה (ובניהם אבי ז"ל). קיים סכסוך מתמשך בין אחיו של אבי ועל כן עד עתה הדירה לא נמכרה (להבנתי הצעיר שבאחים מתגורר כעת בדירה).
בשיחה עם משרד העו"ד נאמר לי שמכוון שאבי לא הותיר צוואה (אמרו שבדקו במשרד הפנים אך אני מאמין שאחד האחים של אבי עדכן אותם) אזי אמי, אני ואחיי נכנסים אוטומטית בנעלי אבי ועל כן אנחנו נדרשים לשלם את חוב (המכתב נשלח כמובן גם לאחיו של אבי). אגב, מסתבר שמדובר בחוב בן 7 שנים.
אנו עדיין מתאוששים ממותו של אבי ואין לנו מושג מה לעשות עם העניין הזה. אין לנו קשר עם אחיו של אבי ולא נראה שהם פועלים לפתרון הבעיה. כמו כן אין לנו מושג לגבי הירושה שהותירה סבתי ולא ידוע לנו אם ישנם נכסים נוספים מלבד הדירה.
אודה מאד לעזרתכם / הכוונתכם.
צוואות לא נרשמות במשרד הפנים. תפנו אותם לאדם שמתגורר בדירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר