אימי השאירה צוואה המורה לחלק את רכושה כולל ביתה לשלושת ילדיה בחלקים שווים.
הבית הינו צמוד קרקע כ200 מ\"ר היושב על דונם אדמת מינהל. ברבות השנים מאז כתבה אימי את צוואתה בנה אחד האחים על יתרת הקרקע את ביתו ואף הוסיף והרחיב מחסן של אימי לבית של 2 חדרים עבור ביתו שמתגוררת שם.
בניית הבית של אחי נעשתה בהסכמתי ובהסכמת אחותי וללא תמורה כל שהיא מצידו.הרחבת המחסן נעשתה ללא הסכמתנו וללא תאום מראש. אחי פשוט עשה זאת ולא שאל להסמתנו. מאחר ורצינו לשמור על שלום בית בין האחים לא הגבנו להרחבה הנ\"ל.
בימים אלו אימי נפטרה ואני מתלבט איך יש לחשב את ערך הבית שהורישה לנו? האם יש לחשב את ערכו לפי מצבו בעת כתיבת הצוואה (בערכים של היום ) כולל שטח האדמה שהיה פוטנציאל לבנייה- מה שמעלה מאד את ערך הבית למכירה?
או שעלינו להסתפק בערכו הנוכחי של הבית, כשפוטנציאל הבניה מוצא לגמרי ויש כבר 2 משפחות שגרות שם . מה שמוריד את ערך הדירה של אימי .
אודה על תשובה במייל בלבד מאחר ואני מתחיל לשבת שבעה מהיום בערב ולא אוכל לדבר בטלפון בשבוע הקרוב.
בברכה
יוסי כהן
משתתפת בצערך על מות אמך,
לשאלתך, כל הרכוש שהיה שייך לאמך אמור להתחלק בן הילדים שווה בשווה ע"פ הצוואה, לא ברור לי האם היחסים בין אמך לבין אחיך הוסדרו בדרך כלשהי בהסכם? שכן לכאורה הוא בנה את ביתו על אדמה השייכת לה ולא ברור לי האם נתנה לו במתנה או שרק הותר לו לגור שם, האם היה רישום כלשהו?. האם מדובר במושב?
אם אחיך לא קיבל מתנה בחיי אמך הרי שנראה שיש להתחשב בערך הקרקע כולה . כדאי לדבר עם אחיך ולנסות להגיע להבנות.
אם יש צורך בהתערבות משפטית, יש להתייעץ עם עו"ד עם מלוא הפרטים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר