סבתא שלי כתבה ירושה בה היא כותבת כי באם היא תמות לפני בעלה(סבא שלי)היא מורישה לו את כל רכושה בשלמות , במידה והוא ימות לפניה היא קבעה כיצד תתחלק הירושה. סבתי נפטרה לפני כ 15 שנה ולפני כשנתיים נפטר סבי. סבי כתב ירושה חדשה בה חילק את הירושה באופן שונה לחלוטין ממה שאישתו כתבה בצוואתה. ניתן צו קיום ירושה וחולק העזבון לפי הצוואה האחרונה שכתב סבי.כיום התעוררו היורשים המוזכרים בצוואה של סבתי המנוחה ודורשים את חלקם בעזבון הא ם יש להם בסיס לתביע מהסוג הנ"ל או שהם יכולים רק לבקש. לציין כי הצוואה נכתבה אצל נוטריון וסבי היה צלול עד לרגע האחרון לחייו. סליחה על אורך השאלה.
,
לא ברור לגמרי משאלתך מה היה כתוב בצוואה, אם אני מבינה נכון מדובר בצוואה הדדית (כל אחד מבנה"ז מוריש לשני וקובע מה יעשה עם הירושה אחרי 120 של שניהם)ואם כך בשנת 2006 תוקן החוק וכיום לא ניתן לשנות צוואה הדדית אלא אם סבך היה מוותר על כל מה שירש. בעבר היה ניתן. לכאורה חל על הצוואה החוק לפני התיקון אולם היורשים בהחלט יכולים לנסות את מזלם ולתבוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר