אני נשוי כ 8שנים-יש לי שני ילדים-בת6-ובן שנה וקצת!
לאחרונה יש מריבות כלליות עם אישתי וגם מריבה ספציפית לגביי כספים והמצב לא חיובי בבית ויש סכוי גדול מאד שיגרר לפרידה!
אנחנו גרים בדירה דיי חדשה באם המושבות ב פ"ת-דירה שאבא שלי רכש ב100% מכספו ורשומה על שמו והוא נותן לנו לגור בה,
אבא שלי חולה במחלה סופנית (לא מאמין שיחיה עוד הרבה)-וכנראה שהוא מוריש לי את הדירה.
אישתי מתעקשת שאחרי מות אבי, הדירה תרשם גם על שמה.
אני לא מתלהב מהענין ופה מתחילות המריבות.
אני לא ממש מאמין שאחיה כל חיי עם האשה הנוכחית שהיא האשה הראשונה שלי.
ככה שלא יודע האם ניתן לרשום את הדירה רק על שמי כהסכם ממון כללי הרבה אחרי הנישואין-הכוונה כחלק מירושה?
2) בנוסף-עבדתי עד עכשיו בעסק משפחתי שנקלע לקשיים כספיים והוא בשלבי סגירה. העסק והתחולה שווים הרבה כסף-והוא שייך לי ול2 אחיי. החלטנו שנמכור את העסק ותכולתו ונתחלק בכסף-
מה שעוד צריך לומר שעד לפני כשבוע העסק היה שייך לאבא שלי שמכורח מחלתו לא מסוגל לטפל בעסק והעסק מפסיד הרבה כסף אז הוא החליט להוריש לנו את העסק!
(הכוונה שהוא (אבי) ימכור את העסק בעודו בחיים-ויחלק לנו את הירושה בעודו בחיים חלקי 3(שלושה אחים)-
אני רוצה לדעת האם ניתן לעשות הסכם ממון על כזה רכוש? מקורח זה שזה ירושה או איזה סיכון יש לי במצב גרושין?
3) דבר נוסף-הורי החליטו למכור דירה שיש להם ולחלק את הכסף בן שלושת האחים-זה גם סכום לא קטן-וגם פה השאלה-האם ניתן לעשות הסכם ממון כללי שכל כסף שיכנס מהירושה-אני זכאי שהוא יהיה שלי בלבד ואוכל לעשות בו מה שאני רוצה?
בעיקרון ירושה שייכת לבן הזוג שקיבל אותה בלבד וע"פ חוק יחסי ממון לא מאזנים אותה עם שאר הרכוש, כך גם מתנות ולכן הכסף והעסק שתקבל בירושה או במתנה שייכים רק לך ע"פ החוק , כדאי להפקידם בחשבון נפרד ולא לערב אותם עם רכוש משותף לך ולאשתך. גם הדירה תהיה שיייכת לכאורה רק לך, כדאי שיהיה הסכם כתוב עם אביך לפיו הזכויות בדירה שייכות לו וכו', אולם בעניין דירת מגורים, מכל מקום, יש יותר מורכבות.
הסכם ממון ניתן לעשות על כל רכוש, אך כאמור גם בלי הסכם ירושה ומתנות שייכות רק לך, עם זאת אם תהיה הסכמה מצד אשתך להסכם, ודאי יבטיח אותך יותר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר