ביום גילוי הצוואה של אבי נתבקשתי ע"י אמי ואחותי להגיע לבית דין רבני כדי לחתום על צוואה / ירושה... אני לא הבנתי שיש הבדל בין השתיים ובדיעבד הסתבר שהוחתמתי בצו ירושה על ויתור מלא על זכויותי לטובת אמי. נכון שגם בצוואה כתוב שאם אמי תשאר בחיים לאחר אבי היא תהיה היורשת, אבל כתוב גם שבמידה ולא - אחי והנכדים (מדלגים עלי ועל אחותי) יתחלקו בירושה. כלומר - למיטב הבנתי - כוונת המכוון של אבא שלי היתה שמה שיישאר אחריו יגיע בסופו של דבר לאחי ולנכדים. לכן אני רוצה להבין איך ייתכן שבית הדין הרבני החתים אותי על ויתור על זכויותי ? הרי מלכתחילה לא היו לי זכויות, אז על מה ויתרתי ?
מאחר ולביה"ד אין סמכות לדון בענייני ירושה ללא הסכמת כל היורשים, כנראה חתמת על הסכמה שביה"ד ידון בעניין הירושה , וכנאה גם הוחתמת לגופו של עניין על ויתורך על העיזבון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
ואם אני עשיתי את הטעות הזאת (גם אם לא במודע) - הילדים שלי, שהיו למעשה המוטבים יכולים לדרוש או לפעול בדרך כלשהי לשינוי המצב ? לתבוע את חלקם?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר