אבי נפטר לפני כחצי שנה, ידוע לי שהוא ואמי לפני מותו ערכו צוואה, אמי לא מוכנה להראות לנו (לילדיה) את הצוואה ולא מוכנה לתת לנו שום פרטים אצל מי היא נערכה והיכן היא נמצאת שאלתי היא:
א. לטענת אמי היא ואבי ערכו צוואה הדדית ולכן לאחר מותו היא יכולה לשנות את כל הצוואה משום שכל הרכוש עובר אליה, האם היא לא צריכה חתימה של הילדים על מנת לשנות את הצוואה אפילו אם זו צוואה הדדית?
ב. האם היא צריכה לעשות לאחר מותו צו קיום צוואה ואנו אמורים לחתום על מסמך כלשהו.
ג. בזמן עריכת הצוואה אבי ואמי לא דיברו עם אחי ולטענת אבי ז"ל הוא הוריש לי ולאחותי סכום גדול יותר מאחי, ולאחר שאבי נפטר אמי התחילה לדבר עם אחי והפחד שלי ושל אחותי שהיא תשנה את הצוואה ולכן זו הסיבה שהיא לא רוצה להראות לנו אותה מה עושים?
ד. גם אם הצוואה היא הדדית האם חייבת אמי להראות לנו את הצוואה? ואם היא מסרבת מה עלינו לעשות? אין לנו את שם העו"ד שערך את הצוואה כיצד אפשר לדעת?
שלום רב
לא ניתן לבטל ו/או לשנות צוואה הדדית במות אחד הצדדים לפיכך , היא מחויבת לחשוף את צוואת האב ורצונו טרם מותו .
ניתן לפנות לרשם הצוואות עם תעודת פטירה ובמידת הצורך גם לבית המשפט לענייני משפחה על מנת לקבל סעד . מומלץ במצב אותו הינך מתארת להסתייע בעורך דין בתחום המשפחה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר