אני ובעלי נשואים 7 שנים פרק ב. בעלי ואחותו ירשו לפני 10 חודש\ מהאם בית +קרקע, אנחנו כזוג גרנו כ-7 שנים בגינתה, והיא גם שילמה עבורנו חשמל, מיסים גז, (לכל אחד יש ילדים מפרק קודם) ולא גרים איתנו. כוונת בעלי ואחותו למכור, ולקנות בית אחר, לכל אחד, שאלותי : מה מגיע לי בחוק, כאשתו, ובמקרה שבן הזוג שלי הולך לעולמו, (ביום מן הימים) וגם במקרה ונקנה בית חדש, ויהיה רשום רק על שם בעלי. אז מה יהיה מגיע לי????
כעיקרון ירושה שייכת לבן הזוג שקיבל אותה בלבד, לכן בעלך יוכל לטעון כי גם דירה שנקנתה מכספי ירושה שייכת לו בלבד, הטוב ביותר מבחינתך אם בעלך יסכים לרשום הדירה החדשה גם על שמך, אם לא בדיעבד גם אם היה ערבוב של כסף משותף וכספי ירושה או שהושקע כסף בדירה או שולמה משכנתה ניתן לטעון לשיתוף. בכל מקרה, אם בנה"ז הולך לעולמו בנה"ז השני יורש חצי מהדירה והשאלה היא לגבי החצי השני בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
שלום רב !
למרות נישואכם ,קבלת ירושה אינה נכללת בחלוקה בין בעל ואישה כלומר ,אין לך זכויות למעט מה שצווה בצוואה !
אם בעלך ירצה להעביר לך חלק מירושתו ובמידה והדירה שירכוש תצווה לך אזי היא תעבור לך ע"פ צוואתו .זה נכון גם לגבי רכישת בית חדש מכספי הירושה במקרה כזה גם כן אין לך כל זכויות אלא עם הוא משתמש בכספים משותפים לצורך הרכישה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר