שלום.
סבא שלי נפטר לפני 12 שנים, ומיד האח החזק מבחינה כלכלית ושכלית השתלט על החשבונות ועל הכספים של סבתא,
סבתא גרה במושב בצפון יש לה בית גדול, משק ,שטחים חקלאים והיא אם שקולה מדובר בהכנסות של 20 אלף שקל בחודש והאח השתלטן העלים את רוב הכספים במשך 12 שנים. והשתיק לעתים רחוקות את האחים בנתינת כספים. הם 7 אחים שלאחרונה חמישה מהם התחילו לבקש דין וחשבון על הנעשה בכספים ונענו בשלילה מוחלטת, אני רוצה לציין שמצבם הכלכלי של מספר אחים גרוע מאוד ושסבא היה בחיים הוא דאג לכולם, תמיד היה לו כסף.
הכל יתפוצץ כאשר האח השתלטן קנה לעצמו רכב חדש על חשבון סבתא (יותר ממאה אלף שקל) ומיד האח הבכור הכריז על ישיבת חרום בה השתתפו חמישה אחים מתוך שבעה והכריזו אל אבא שלי כאפוטרופוס רשום וחתום כולל תמיכה ולווי של האח הבכור.
בקצרה על שתי האחים שנעדרו מהישיבה:
שאלות:
1. האם זה נכון שהאח השתלטן טוען שהוא האפוטרופוס בלי חתימת האחים ?
2. האם זה אפשרי שחמישה מתוך שבעה יכולים למנות אפוטרופוס? ומה דרוש בכדי להוציא את מינוי לפועל מבחינה חוקית ומשפטית? אני רוצה לציין שבידי מסמך חתום על יד חמישת האחים, כל המשתתפים בישיבה.
3.האם האחים יכולם לדרוש שרוב הנכסים ילכו לבן הממשיך וחלק מהבית של סבתא ישמש את כל שאר האחים והנכדים לדורי דורות (אולי להשכרה וחילוק הכסף לשאר האחים)
תודה מראש
שלום רב !
אתה מציין תמונה קשה ועגומה על השתלטות נכסי הסבתא והסבא
כל המתנגדים רשאים ואף חייבים לאור תמונת המצב להגיש תביעה דחופה לבית המשפט להתנגדות למינוי אפוטרופסות ...
ההחלטות אמורות להיות משותפות ובהסכמה ...
לדעתי ,לאור המצב אתה חייב בדחיפות עו"ד העוסק בתחום המשפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר