הגשתי בקשה למתן צו קיום צוואה. בצוואה כותב המנוח שהוא מצווה את כל מה שיש לו לי ולבנו. ובהמשך הוא כותב שהוא מצווה לי את כל המקרקעין שלו (אציין שיש לו רק נכס מקרקעין אחד). הוגשה התנגדות על ידי בנו בטענה שהמקרקעין צריכים להתחלק חצי חצי כי המנוח כתב את כל מה שיש לו לשנינו. המדובר בשאלה פרשנית של הצוואה. האם המתנגד יכול להעלות אותה במסגרת כתב ההתנגדות וביהמ"ש צריך להידרש להכרעה בשאלה זו במסגרת ההליך הזה של בקשה למתן צו קיום צוואה. או שאני יכול לטעון שזה לא יכול לעכב את מתן התוקף לצוואה. והטענה הזו של המתנגד צריכה להיות מועלית בהליך ובתביעה נפרדת ולא ראויה להתברר במסגרת כתב התנגדות. שהרי לא מדובר בטענה השוללת את עצם כשרותה של הצוואה אלא בטענה של פרשנות בלבד.
משה שלום ,
כאשר מוגשת התנגדות לצוואה,אמור הרשם לענייני ירושה להעביר את התיק לדיון בביהמ"ש .ביהמ"ש יבחן את תוקף הצוואה,וכן יבדוק אם יש ממש בהתנגדות .במסגרת זו עשויים להיבחן פגמים צורניים, ופגמים מהותיים בצוואה,ונפקותם המשפטית,וכן ייבדק כושרו המשפטי של המצווה,וסוגיות כמו "קיום השפעה בלתי הוגנת",מידת התלות של המצווה,וכיו"ב .צוואה אשר מוגשת לרשם לענייני ירושה,עשוייה להיות מאושרת בהעדר התנגדויות.אולם כאשר מוגשת התנגדות לקיום הצוואה,אזי אמור להתנהל בביהמ"ש הליך משפטי לכל דבר ואין זה רלוונטי אם מדובר בפרשנות בלבד.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר