היי.. אימי נפטרה ליפני 3 שנים ואבי נפטר ליפני שבועיים אבי השאיר דירה ואחינ הגדול הודיע לי שכל האחים החליטו שהדירה תימכר ולכן הוא רוצה שאני יחתום לו אצל עורך דין שאני מסכימה. אך הבעיה שיש לי אח שאני לא מדברת איתו זה שנים בגלל שהוא היה ערב לי על המשכנתה כשהייתי נשואה ובהסכם גירושין עם הגרוש שלי אני וויתרתי על הזכויות והחובות שלי בדירה והוא היה אמור להחליף את הערבים והוא לא עשה זאת ותבעו את אח שלי כרגע הגרוש שלי משלם בתיק הזה בהוצל"פ יש לו איחוד תיקים אך אחי טוען שבשביל שהוא יחתום על מכירת הנכס הוא דורש בתמורה ממני שאני יחתום לו על מסמך שאני מוותרת על החלק שלי בשבילו (הוא רוצה לסחוט אותי) ולכן אני החלטתי שאני לא חותמת ושהדירה תשאר ככה מה עלי לעשות בעניין הזה , והאם הוא יכול לחייב אותי לתת לו כסף והאם האחים יכולים למכור את הדירה בלי חתימה שלי? אח שלי מנצל את העניין הזה וזה לא לרוחי ואגב אין לי שום מסמך ביד בתור היורשת
שלום ירושלים השלמה,
בעקרון, אם את אכן יורשת של הדירה הרי שלא ניתן למכור את הדירה ללא הסכמתך. בכל מקרה צריך יהיה לסדר צו ירושה והעברת רישום הדירה בטאבו. אם יש לאחיך טענות כספיות נגדך הרי שהוא יוכל להגיש תביעה מתאימה. אם ינתן פסק דין לטובתו הוא יוכל גם לעקל את חלקך בדירה.
טוב תעשו אם תגיעו להסכם מכובד ביניכם ולא תנהלו מאבקים משפטיים בתוך המשפחה.
בהצלחה,
קרן קדרון, עו"ד ומגשרת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר