מדוע אין פנסיון מלא בדיור מוגן? תודה
שלום בלה,
ככלל, בית דיור מוגן מיועד לבני הגיל השלישי עצמאים, קרי, מסוגלים לנהל את משק הבית שלהם בכוחות עצמם, גם אם נדרשת להם עזרה חלקית.
מסיבה זו הדירות העומדות לרשות הדיירים כוללות, בין השאר, גם מטבח וכיריים.
מניסיוני האישי מרבית הדיירים מעדיפים להשתמש במטבח האישי שלהם, לכל הפחות לצורך הכנת א.בוקר ו/או א.ערב.
מנקודת המבט של בית הדיור המוגן חשוב להבין, שהפעלה ותחזוקה שוטפת של מערך הסעדה לדיירים כרוכה בעלות משמעותית, ולכן עלות כל ארוחה היא בלתי מבוטלת.
קביעת שירות זה כחלק בלתי נפרד מהשירותים הכלולים בדמי האחזקה הייתה מייקרת אותם משמעותית, באופן שעלול היה להרתיע דיירים מלהתחייב לעלויות קבועות גבוהות כאלו.
מאידך, העמדת אופציה זו כאופציונלית בלבד הייתה מחייבת את בית הדיור המוגן להעמיד את המערך היקר האמור עבור כמות בלתי ידועה ובלתי קבועה של דיירים, ללא יכולת להבטיח, במינימום, את כיסוי העלויות הגבוהות הכרוכות בה, כאמור.
לאור האמור, הגם שמקובל, שקיימת מסעדה בבית דיור מוגן (שמופעלת עצמאית או בידי צד שלישי), נהוג להפעילה לטובת ארוחת צהרים בלבד. בחלק מהבתים היא מופעלת גם לארוחות חגיגיות בערב שבת ובערבי חג.
אציין, שבבתי דיור מוגן, בהם מופעלת מחלקה סיעודית, המספקת ארוחות למאושפזים בה 24/7, ניתן לבדוק אופציה לרכישת ארוחות בוקר ו/או ערב.
בברכה,
אורלי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר