שלום לעורך דין. אני נהג מונית שירות (אוטובוס זעיר) שמותר לו להסיע 10 נוסעים. היום עשו עליי קטע והעלו לי נוסעת 11 - שוטרת סמויה. תכלס, הייתי ממילא אמור להוריד נוסע אחד בעוד פחות מ100 מ', ואז היה הכל בסדר למה שהיו לי עוד פעם 10 נוסעים כחוק. ניסתי להסביר לה אבל היא לא קיבלה. לקחה את הרשיון וזימנה אותי לשימוע. יש להם סמכות לפסול לי רשיון ל30 יום מנהלי או לקחת את האוטו? זות עבירה שאפשרי לצאת ממנה בשימוע או בערעור אחרי הפסילה? בסעיף 84ב לתקנות התעבורה לא הבנתי כלום, אז אם אפשר להסביר לי את המצב, אני שמח ומודה מודה מודה. אה, ויש לי בערך 30 עבירות על פני 18 שנות רשיון, ואף פעם לא הגיע לי בימ"ש. הכל קנסות. זה משנה? בבקשה- דחוף!!!!
ניב שלום,
בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה-זו המעניקה סמכות לקצין משטרה לפסול מנהלית נהג, נקבע בסעיף 8(א) :"עבירה לפי תקנה 84(ב) לתקנות, כשההסעה היא בשכר";
מאחר והרכב עמו אתה עובד נחשב לאוטובוס זעיר עליך להסיע מספר נוסעים - כפי שצויין ברשיון הרכב(לדבריך 10 לא כולל אותך כנהג).
לסיכום - יש סמכות לקצין לפסול אותך מנהלית.
אם תפסל מנהלית ניתן להגיש בקשה לביטול הפסילה המנהלית. במשפט הצפוי בביהמ"ש (בפרט לאור עברך התעבורתי) אתה בהחלט צפוי גם לרכיב של פסילה בפועל.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
