נער שעבר את גיל 17, עם אספרגר, שמעוניין ברישיון נהיגה - האם על הרופא, עפ"י הכללים והנוהג, להפנות אותו לבדיקות או לוועדה מיוחדת כחלק מתהליך האישור הרפואי?
א. שלום,
מנסיוני, אין מניעה שלוקה באספרגר יקבל רישיון נהיגה.
אך, במידה והרופא יחליט כי עלולה להיות השפעה על כושר הנהיגה, מחובתו[עפ"י סעיף 12 (ב) בפקודת התעבורה] לדווח למשרד הרישוי וזה האחרון יפנהו למרב"ד.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דורון ויגלר - משרד עורכי דין
055-4532714
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

גידי שלום, 1- יתכן כי העבירות הן ישנות (מעל 10 שנים) על כן התובע טוען שאין עבירות להצגה. 2- יש מקרים שהתביעה מתרשלת ולא מביאה גליון הרשעות להצגה. 3- בכל אופן לא זה ולא זה יגרמו למחיקת הנקודות .(יש ...
המשך תשובה