שלום רב. קראתי בעיון רב את שנכתב ובכל זאת אשמח לדעת עוד: האם בצוואתי יש לרשום למעלה "צוואה בכתב יד" או רק "צוואה"? אני מתכוון להפקידה בידי הרשם לענייני ירושה: האם יש הוראה לגבי מספר העותקים הנוספים שביכולתי לעשות? האם לחתום בעט על העותקים או שמא חשוב שהם יהיו בדיוק כמו האורגינל שאפקיד אצל הרשם לענייני ירושה, כולל החתימה? תודה רבה.
שלום רב,
ראשית, אני לא ממליץ על צוואות בכתב יד, מהסיבה שמעצם עריכתם הלא מקצועית, הן מועדות לפורענות. אתה אמנם חוסך כמה שקלים, אך אם היחסים בין היורשים שלך יעלו על שירטון, יצא שכרך בהפסדך אלפי מונים.
במידה ובכל זאת בחרת לערוך צוואה בכתב יד, אתה יכול לצלם לך כמה עותקים שאתה רוצה, כל עוד המקור מופקד בידי הרשם לענייני ירושה.
בהצלחה,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלום אסף, התשובה תלויה באופן ניסוח הצוואה ההדדית. אם אראה את נוסחה אוכל לחוות דעה. בברכה, עו"ד עידו...
המשך תשובה